Priprema: U posudi ugrejati mleko da bude mlako, dodamo kasicicu secera i
kvasac, dobro promesamo i ostavimo da nadodje. U drugoj posudi rastopimo
margarin. Kada kvasac i mleko nadodje, u vecu posudu sipamo rastopljen
margarin, kvasac sa mlekom, dodamo 2 jajeta i 2 kasicice soli. Sve to
dobro izmesamo varjacom.
Na kraju postepeno dodajemo brasno, mesajuci varjacom. Nakon sto smo
dodali sve brasno, umesimo rukom testo da se sve lepo sjedini. Pokrijemo
posudu krpom i ostavimo da nadodje 30 minuta. Nauljimo pleh, spremimo fil, izrendamo salamu i kackavalj. Testo kad
nadodje izvadimo na radnu povrsinu i presecemo na 4 dela. Svaki deo
rastanjiti i premazati kecapom, posuti salamom i kackavaljem. Dodati
origano po zelji, ko voli. Kada se premaze sa filom lepo urolati u
rolat. Onda ga iseci i redjati u pleh. Puzice premazati zumancetom i
posuti susamom. Peci na 250 C , dok ne dobiju zlatno zutu boju.
Napomene: Testo je jako lepo i mekano. Idu lepo uz jogurt. Prijatno!
Napolitanka torta
Sastojci i priprema:
Ovo je zaista fantastična, kremasta torta koja pre svega jako, jako
brzo se pravi a ukus je mmmmmmm…..Ovu torticu kada sam završila i
stavila u frižider samo je jedno 3 h odstojala i vec sam ju …Read More
Banana bomba
Sastojci za koru:
4 jaja
4 kasike secra
3 kasike prezle
3 kasike gustina
2 kasike kakaa
malo praska za pecivo
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Fil:
500 ml. mlijeka
7 kasika secera…Read More
Torta sa breskvama i bademima
Sastojci za tijesto:
12,5 dag maslaca
12,5 dag šećera
4 žutanjka
12,5 dag mljevenih
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
badema
1 limun (naribana korica)
po potrebi maslac za premazivanje k…Read More
Kolač od pomorandže
Pomorandža
se ubraja u grupu agruma - voća sočnih plodova kiselkasto-slatkog
ukusa. Najlepša je u svom svežem obliku ili ceđena i prerađena u sok.
Sto grama pomorandže obezbeđuje čak 90% dnevnih potreba vitamina C. Kada…Read More
Snikers torta
Bela
čokolada je bele ili žućkaste boje zato što ne sadrži kakao, već samo
kakao maslac. Ukoliko belu čokoladu koristite prilikom pripreme
poslastica, vodite računa o tome da se bela čokolada vrlo brzo topi i
lako može…Read More
0 komentari :
Objavi komentar