2. siječnja 2015.

Zapečeni krompir sa sirom

Sastojci

500 g krompira
750 g kelerabe
2 praziluka
so, biber
rendani muskatno oraščić
aleva paprika
200 g ovčjeg sira
1 čen belog luka
100 ml slatke pavlake
100 ml mleka
3 jajeta
2 kašike maslaca

Priprema

1. Iseći na komade kelerabu, krompir i praziluk. Bariti krompire i kelerabu 5 minuta i pred kraj dodati praziluk. Procediti, posoliti,

pobiberiti, začiniti muskatnim oraščićem i alevom paprikom. Zagrejati rernu na 180°C.

2. Iseckati sir i umešati. Preseći čen belog luka i natrljati pleh. Sipati povrće i sir.
3. Razmutiti pavlaku, mleko, jaja, so, biber, muskatni oraščić i alevu papriku, pa preliti jelo. Iseckati maslac na komadiće i posuti preko jela. Peći oko 25 minuta.
SAVET: Ovo jelo će biti još interesantnije ako ga pripremite u

4 male vatrostalne činije.

0 komentari :

Objavi komentar