2. siječnja 2015.

Zapečeno povrće sa makaronama

Sastojci

300 g makarona
so
250 g brokolija
250 g šargarepe
3 paradajza
1 tikvica
1 glavica luka
1 kašika putera
4 jajeta
200 ml mleka
100 g rendane gaude
biber




Priprema

1. Skuvati pastu prema uputstvu s pakovanja. Očistiti i usitniti povrće. Brokoli iscepkati na cvetove, šargarepe,tikvice i paradajz iseći na kolutove. Brokoli blanširati oko 3 minuta i procediti. Zagrejati rernu na 180 stepeni.
2. Iseckati luk i prodinstati ga na puteru.

Dodati šargarepe, doliti malio vode i krčkati 5 minuta.

3. Izmešati povrće i rezance, pa ih presuti u nauljeni pleh. Razmutiti jaja, mleko, polovinu sira, malo soli i bibera. Preliti i posuti preostalim sirom. Peći 30 minuta.

Related Posts:

  • Neodoljivo osveženje: Starinski sokovi i kompoti Dosadili su vam kupovni sokovi i želite da isporbate nešto novo? Okrenute se starinskim receptima, koji se često zapostavljaju u korist popularnih gaziranih napitaka iz prodavnice. Ovi napici će vam sazladiti dan, a ujedno … Read More
  • Vegeterijanski sendvič s mozzarellom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 2 kašike senfa 120 gr suhog paradajza u ulju Pecivo po želji od 250 gr Listovi salate 180 gr svježe mozzarelle, izrezane na krišlke 1/2 čaše p… Read More
  • 7 sočnih kolača za pamćenje: Čokoladna rapsodija Čokolada u četiri bojePOTREBNO JE: ZA KORU: 3 jaja, 150 g čokolade, 60 g maslaca, 4 kašike šećera, 1 kašika brašna.ZA FIL: 500 g maskarponea, 2 kašike šećera, 5 dl slatke pavlake, 100 g tamne čokolade, 100 g mlečne čokolad… Read More
  • Za najbolji početak dana: Hljeb koji usporava starenje Kvalitetna i adekvatna ishrana utiče na usporavanje procesa starenja. A ovaj hljeb, nazvan Anti ageing hleb, bi trebalo da bude osnova svakog dobrog doručka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
  • Susam štangle POTREBNO JE: 200 g susama, 100 g čokolade, 400 g ratluka, 100 g mljevenih oraha (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRIPREMA: Propržite susam, ratluk izgnječite rukom, a čokoladu istopite. Sve po… Read More

0 komentari :

Objavi komentar