11. siječnja 2015.

Valdorf salata

Sastojci

80 g salatnog majoneza
60 g kisele pavlake
kašičica sirćeta
1 1/2 kašike soka od limuna
so, biber
300 g celera
1 crvena jabuka
200 g svežeg ananasa
200 g crnog grožđa
čili u prahu
50 g oraha

Priprema

1. Razmutiti preliv od majoneza, kisele pavlake, sirćeta, kašičice soka od limuna, malo soli i bibera. Celer oljuštiti i izrendati, pa ga odmah izmešati sa prelivom od majoneza.
2. Jabuku očistiti i iseći je na tanke kriške.

Nekoliko kriški ostaviti za garniranje i preliti ih sa malo soka od limuna. Ostatak kriškica iseći na štapiće i takođe preliti sokom od limuna.

3. Iseckati ananas. Zrna grožđa prepoloviti i očistiti od semenki. Umešati u salatu grožđe, ananas i jabuke. Posoliti, pobiberiti i dodati malo čilija po ukusu. Ostaviti salatu da odstoji oko 20 minuta.
4. Krupno iseckati orahe i posuti ih preko salate pre serviranja. Sipati salatu na tanjire i svaki ukrasiti kriškama

jabuke i po želji – listom zelene salate.

Related Posts:

  • Ferrero Rocher Sastojci i priprema: Ovaj vikend sam pekla dve tortice, ovo je jedna od njih, fantasticna, torta sa Kulinarike koju mi je preporucila moja prijateljica Seka sa stranice Torte by Snjezana.… Read More
  • Jaja sa crnim grahom Sastojci: malo ulja 1 glavica luka 2 cehna bijelog luka 1 konzerva crnog graha 1 paradajz 100 gr. rendanog sira (mozzarela ili neki drugi) malo soli i (adsbygoogle = window.adsbygoogl… Read More
  • Ravanija /slika/255392/ Stari bakin recept… Mozda je recept vec objaven a ako je objaven onda se duboko izvinjavam Sastojci 6 kom. jaja 6 kasike secer 9 kasike griz 3 kasike brasno 1 kom. prasa… Read More
  • Breskvice Sastojci i priprema: Dugo već želim napraviti breskvice a neki su mi i tražili recept međutim kako na žalost nemam svih svojih recepata od ranije pretraživala sam po internetu da nađem rece… Read More
  • Slana torta Potrebno za tijesto: 600 gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); brasna 1 kocka svjeze germe kasicica secera 1 jaje 1 dcl jogurta 50 gr maslaca sol toplo mlijeko po po… Read More

0 komentari :

Objavi komentar