1.
Čačkalica je najbolji alat za bojenje oguljenih delova na nameštaju.
Jeftinija je, manja i urednija od četke, tako da vam omogućava da
nanesete boju na minijaturnu površinu, bez dodirivanja okolnog područja.
2. Odlična je saveznica i kada treba da nanesete lepak na neku manju figuricu ili ukras u domu.
3. Gubite živce kada pokušavate da
pronađete početak na lepljivoj traci? Zalepite čačkalicu na površinu
selotejpa nakon upotrebe, i nikad više nećete imati ovaj problem.
4. Oblik i veličina čačkalice idealna je
za čišćenje tastature vašeg računara, sitnih čestica smeća koje se
skupljaju u uglovima pametnih telefona ili nameštaju. Namočite vrh
čačkalice u alkohol i pređite površinom po željenom predmetu.
5. Čačkalica je odličan alat za niz
uradi sam projekata: osigurava vam lako apliciranje minijaturnih ukrasa,
lepljenje i izradu predmeta. Npr. čačkalicu možete vrlo lako pretvoriti
u ukras za mafine ili zastavicu za koktele.
6. Od velike je koristi i kod zalivanja
cveća, odnosno pomaže kod provere vlažnosti zemlje. Ubodite čačkalicu u
posudu u kojoj je posađena sobna biljka: ako izvučete čistu čačkalicu,
zemlji treba voda, ako izvučete čačkalicu prekrivenu zemljom, pričekajte
sa zalivanjem.
7. Zabijte tri čačkalice u zemlju oko nasada paradajza i tako sprečite napad gusenica na ovu biljku.
8. Čačkalica može poslužiti i kao
pomagalo za polomljenu stabljiku cveća i bilja. Zavežite je koncem uz
polomljenu stabljiku, pa je zalivajte i dohranjujte do potpunog
oporavka.
9. Čačkalica gori sporije i duže od
klasične šibice. Ako želite da upalite svećice
na rođendanskoj torti, poslužite se čačkalicom.
na rođendanskoj torti, poslužite se čačkalicom.
10. Ubodite čačkalicu u biskvit i tako
proverite da li je kolač pečen: ako je čačkalica suva gotovi ste s
pečenjem, ako je vlažna, kolač ostavite u rerni još malo.
11. Različitom bojom čačkalice označite
različite namirnice koje ste koristili u pripremi kanapea, ili drugačije
termički obradili.
12. Čačkalica je idealno pomagalo za
izradu koktela. Na nju nabodite masline za martini, ili komadiće voća za
tropski koktel pa uronite u čašu s pićem.
13. Oplemenite ukus hrane metodom ubadanja namirnice čačkalicom na koju ste prethodno naboli komadiće slanine.
14. Čačkalica će pomoći i da namirnice
zadržite na jednom mestu: ubodite je kroz sastojke kad radite bogati
sendvič ili hamburger, ili kada želite da ispečete luk na grilu bez da
vam se „razlista“.
15. Čačkalica u ustima je proverena metoda oralnog odvraćanja od cigareta kada želite da se rešite zavisnosti od nikotina.
0 komentari :
Objavi komentar