1. Piškote grubo razmrvite, pa
ih pomešajte sa bademima i rastopljenim puterom. Pritisnite smesu na
dno kalupa za tortu i ostavite na pola sata u frižider da se stvrdne.
2. Filetirajte pomorandže, pa ih grubo isecite. Nakapajte ih kamparijem.
3. Omekšajte želatin. Pomešajte sir, jogurt, šećer u prahu i sok od
limuna. Umutite slatku pavlaku. Ocedite pomorandže, a kampari sacuvajte,
stavite u posudu i zagrejte. Zgnječite želatin da se dobro ocedi, pa ga
rastopite u kampariju, a zatim umešajte u smesu sa sirom. Umešajte i
šlag i pomorandže. Stavite na koru, pa tortu
ostavite u frižideru oko
četiri sata.
4. Na tortu stavite mandarine očišćene i podeljene na kriške. Preko pospite aromatizovanim šećerom.
0 komentari :
Objavi komentar