Potrebno je: 200 g “pti ber” keksa, 75 g putera, 4 kivija, 2 kašike želatina u prahu, pola čaše vode, 550 g grčkog jogurta, 100 g + 5 kašika šećera i kašika
soka od limuna. Za ukrašavanje: 2 kivija, limun, 4-5 kašika listića badema i 2 kašike meda.
Keks stavite u plastičnu kesu, oklagijom izmrvite i pomešajte sa otopljenim puterom. Okrugli kalup obložite masnim papirom, sipajte smesu od keksa i putera, pritisnite prstima i ostavite da
se hladi u frižideru pola sata. Želatin pomešajte sa pola čaše vode i ostavite da se otapa 30 minuta. Četiri kivija oljuštite, isecite na kockice, dodajte pet kašika šećera, sok od limuna, kuvajte minut, dva na umerenoj temperaturi, umešajte želatin i ohladite 30 minuta. Mikserom umutite jogurt sa 100 g šećera, dodajte smesu sa kivijem, promešajte varjačom, sipajte preko keks kore, pokrijte folijom i ostavite u frižideru tri sata. Bademe ispecite u tiganju bez masnoće, pospite preko torte, prelijte dve kašike meda i ukrasite kriškama kivija i limuna.
0 komentari :
Objavi komentar