30. siječnja 2015.

Šatirana tortica

šatirana tortica Šatirana torticaSastojci:


  • 150 gr. putera
  • 150 gr. secera
  • 3 jaja
  • 100 gr. cokolade
  • 150 gr. oraha
  • 3 kasike brasna
Ukrasavanje:
  • 300 ml. vrhnja za slag
  • 150 gr. oraha
  • malo rendane cokolade
  • secera po zelji
Priprema:
Puter ostavit da se omeksa na kucnoj temperaturi.
Umutit puter sa secerom, pa dodat zumanjke i ponovo dobro izmutit.
Bjelanjke umutit u cvrst snijeg pa dodat pripremljenoj masi.
Dodat brasno, komadice cokolade i mljevene orahe, pa lagono umjesit drvenom kasikom.
Tepsiju oblozit pek papirom, pa masu istrest u tepsiju i stavit da se pece na 180 C oko 30 minuta.
Ako nije gotovo smanjit temperaturu pa pustit da se jos malo susi .
Izmutit vrhnje za slag sa

dodatkom secera po zelji.

Samljet orahe i umjesat u slag.
Kad je biskvit gotov maknut ga iz peci, skinut pek papir, pa ostavit da se potpuno ohladi.
Ohladjen biskvit premazat izmucenim vrhnjem i posut rendanom cokoladom.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar