16. siječnja 2015.

Sarmice od vinove loze

 Sarmice od vinove loze

Sastojci

4 čena belog luka
300 g kisele pavlake
so, biber
3 kašike vinskog sirćeta
2 kašike mirođije
1/2 krastavca
225 g vinovog lišća
luk
1/2 veze mladog luka
4 kašike peršuna
3 kašike nane
rendana kora limuna
1/2 seckane suve ljute papričice
175 g skuvanog pirinča
100 ml maslinovog ulja

Priprema

1. Beli luk oljuštiti, izgnječiti, pa pomešati sa jogurtom, solju, biberom, sirćetom i seckanom mirođijom. Krastavac oguliti, prepoloviti, izvaditi koštice, sitno iseći i dodati. Ostaviti u frižideru oko 60 minuta.
2. Vinovo lišće očistiti i oprati. Preliti vrelom vodom i ostaviti tako 20 minuta. Ocediti listove.
3.

Stari i mladi luk očistiti. Oba luka iseckati, pomešati sa seckanim peršunom, nanom, korom limuna, papričicom, skuvanim pirinčem kao i sa 1 1/2 kašikom ulja.

4. Jedan vinov list staviti na dasku, peteljku odseći. Kašičicu nadeva stavljati na širi kraj lista. Umotati list kao za sarmu. Na isti način napraviti 30 sarmica. Preostalo lišće složiti po dnu duboke šerpe. Slagati punjene sarmice. Preliti ostatkom ulja kao i sa 300 ml vrele vode. Odozgo sarmice pritisnuti plitkim tanjirom. Šerpu poklopiti potpuno, pa sarmice od vinovog lišća na umerenoj temperaturi kuvati oko 45 minuta. Servirati sa grčkom caciki salatom ili sa kiselim mlekom.

Related Posts:

  • Mali savjeti pri kuhanju I najspretnijoj domaćici može se dogoditi da presoli ili zaboravi jelo u pećnici, a gosti samo što nisu stigli. Stoga je dobro ponekad zaviriti u bakinu bilježnicu savjeta što učiniti da ne bismo ili kad već jesmo pog… Read More
  • Evo kako očistiti prljavu pećnicu bez opasnih kemikalija i jakog ribanja Ako vam je nešto iskapalo tijekom pečenja, pa se zapeklo, čeka vas težak posao čišćenja pećnice. Ako ste poželjeli očistiti pećnicu bez uporabe industrijskih sredstava za čišćenje i odmaščivanje, možete posegnuti… Read More
  • Rafaelo kuglice Sastojci450 gr. secera1,5 dcl. vode250 gr. margarina350 gr. Nestle mlijeka u prahu250 gr. kokosai jos 50 gr. kokosa za dekoracijuoko 100 gr. ljesnika (badema, oraha, sta zelite da stavite u kuglice)Prokuhati vodu i se… Read More
  • Biftek-obrada mesa Obrada beefsteaka na lagan i brz način. Kada od mesara kupite meso ovdje, prikazujemo kako najbolje iskoristiti svaki komad ove izuzetne namirnice. … Read More
  • Punjene paprike Meni najlepsi nacin za spremanje ovog jela. Paprike su sve vreme kuhanja u paradajz saftu a ne samo u vodi,tako dobiju i paprike i saft bolji ukus. Nije ih potrebno kasnije zaprzavati. Sastojci500. gr. mljevenog mesaoko 10… Read More

0 komentari :

Objavi komentar