16. siječnja 2015.

Rizi-bizi sa belim vinom

Sastojci

šargarepa
glavica luka
čen belog luka
80 g maslaca
200 g pirinča
400 g graška (zamrznutog)
125 ml belog vina
500 ml supe od povrća
40 g sveže rendanog parmezana
so, biber
nekoliko listova svežeg matičnjaka



Priprema

1. Šargarepu oguliti, oprati, prepoloviti, pa sitno iseckati. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseći. Polovinu maslaca zagrejati u tiganju. Crni i beli luk i pirinač na njemu prodinstati. Odmrzniti grašak i
šargarepu dodati, pa preliti belim vinom. Pustiti da vino

izvetri.

2. 1/3 supe usuti i sačekati da se pirinač skuva. Sa ostatkom supe učiniti isto. Preostali margarin i parmezan usuti u rizoto i pomešati, dobro začiniti solju i biberom. Rizi-bizi servirati topao i ukrasiti
listićima matičnjaka.

Related Posts:

  • 10 nevjerovatnih upotreba šećera Šećer može biti dio vaše svakodnevnice, a da vam ne ugrozi zdravlje,evo na koje načine. Šećer nije na dobrom glasu i to s pravom. Brojna istraživanja su pokazala da konzumiranje šećera povećava rizik od povišenog krv… Read More
  • Padobranci od kokosa Potrebni sastojci: 4 belanca200 g šećera u prahu200 g kokosa 1 jaje100 g šećera u prahu2 rebra čokolade100 g margarina Priprema: Umutiti čvrst snijeg od bjelanaca i šećera i dodati kokos. Kašičicom vadi… Read More
  • Mon chéri Sastojci ·      Biskvit ·          3 jaja ·          90 gr secera ·    &… Read More
  • Čokoladno čudo misscherry Sastojci: ·          Biskvit ·          4 jaja ·          100 g šećera · &… Read More
  • Punch Sastojci ·          1 l vode ·          6 žlica šećera ·          8 vrećica čaja … Read More

0 komentari :

Objavi komentar