Kakao prah
i čokolada se prave od sušenih semenki koje rastu u mahuni na kakao
stablu koje se zove Theobroma cacao što znači "hrana bogova". Čokolada
sadrži oko 300 poznatih hemijskih sastojaka uključujući metilksantine
teobromin i kofein koji je prisutan u vrlo malim količinama.
Sastojci
200 g
brašna
pola kesice praška za pecivo
100 g
margarina
50 g
kakaa
100 ml
mleka
300 g
šećra
1
jaje
2
belanceta
ekstrakt vanile
100 g
seckanih oraha
30 g
čokoladnog kornifleksa
70 g
čokolade
50 g
bele čokolade
Sastojci
200 g
brašna
pola kesice praška za pecivo
100 g
margarina
50 g
kakaa
100 ml
mleka
300 g
šećra
1
jaje
2
belanceta
ekstrakt vanile
100 g
seckanih oraha
30 g
čokoladnog kornifleksa
70 g
čokolade
50 g
bele čokolade
Priprema
U činiji sjediniti brašno, margarin, jaje, 200 g šećera, prašak za pecivo, mleko i kakao. Izliti smesu u kalup i peći u rerni na 200*C, oko 10-15 minuta. Za to vreme umutiti belanca, 100 g šećera, orahe
i kornfleks. Izvaditi kalup iz rerne, preliti preko drugu smesu, posuti
kockicama čokolada i vratiti da se peče oko 45 miniuta. Iseći na kocke i
servirati na tacnu.
0 komentari :
Objavi komentar