20. siječnja 2015.

Pogačice sa sirom

Kim je jedan od najranije korišćenih začina u Evropi. Koriste se sušeni plodovi koji se dodaju u jela od kelja, kiselog kupusa, krompira i cvekle; dobro se slaže uz jela od mesa, sireve, supe i sosove, a omiljen je kao začin uz hleb i razne vrste peciva. 


Sastojci


500 g
sitnog sira


500 g
pšeničnog brašna
250 g
margarina
so


1
jaje
kim

Priprema

U dublju posudu staviti margarin, sitan sir, brašno i so. Umesiti glatko testo i ostaviti na hladnom mestu oko sat vremena (najbolje je testo ostaviti da odstoji u frižideru 24 sata). Ohlađeno testo razviti na list debljine 1 cm. Modlicom vaditi pogačice i ređati u pripremlju tepsiju. Svaku pogačicu premazati umućenim jajetom i posuti kimom. Staviti pogačice da se peku u zagrejanu rernu na 220*C, oko 25 minuta. Izvaditi i servirati

Related Posts:

  • Ustipci sa zdenka sirom Sastojci: pola kocke kvasca 1 kasicica secera 1 kasika soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 300 g brasna 2 kasike prezle 2 zdenke 2 kasike sitnog sira pola case jogurta ulje za przenje Priprem… Read More
  • Coko rolada Za biskvit: 5 jaja 150 gr secera u prahu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 vanil secera 25 gr cokolade u prahu 25 gr brasna 1 prasak za pecivo 2 kasike mlijeka nekoliko kapi limunovog soka Za … Read More
  • Beogradjanke Sastojci: 4 jajeta 400 g šećera 1,5 šoljica (od 1 dl) ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 šoljice jogurta 200 g brašna 2 kašike kakaoa 1 kesica praška za pecivo 100 g mlevenih oraha 4 jabuke … Read More
  • Kolac od eurokrema Sastojci: Mera je plasticna casa od jogurta 2 jaja 2 case secera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 case mleka 1 casa ulja 2 case mlevenih oraha ili ako hocete keksa ja sam pravila sa orasima 2 … Read More
  • Trostruki užitak Sastojci za koru: 6 bjelanaca 200 g šećera 3 kašike brašna 2 kašike prezli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 150 g mljevenih oraha Fil:… Read More

0 komentari :

Objavi komentar