20. siječnja 2015.

Rigo janči torta (original recept)

Kada ste u nedoumici u vezi sa izborom poslastica koje ćete pripremiti za goste, pun pogodak uvek predstavljaju kolači ili torte sa čokoladom.

Sastojci


Kora:

6
jaja
6 kašika
šećera
2 kašike
kakaa
6 kašika
brašna
2 kašike


vode
200 g
marmelade od kajsija

Fil:

400 ml
slatke pavlake
200 g
čokolade
40 ml
ruma

Glazura:

200 g


čokolade
40 g
margarina
4 kašike
vode

Priprema


Razdvojiti žumanca i belanca. Penasto umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti. Zatim varjačom umešati brašno, kakao i vodu. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 30 minuta. Pečenu koru preseći na pola i premazati marmeladom. Čokoladu rastopiti sa rumom i prohladiti. Umutiti pavlaku u čvrst šlag, uliti čokoladu i promešati. Staviti koru na tacnu, premazati kremom, preklopiti drugom korom i preliti pripremljenom glazurom: rastopiti čokoladu, margarin i vodu. Tortu ohladiti, dekorisati i poslužiti. 

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar