Sastojci
Kora:
6
jaja
6 kašika
šećera
2 kašike
kakaa
6 kašika
brašna
2 kašike
vode
200 g
marmelade od kajsija
Fil:
400 ml
slatke pavlake
200 g
čokolade
40 ml
ruma
Glazura:
200 g
čokolade
40 g
margarina
4 kašike
vode
Priprema
Razdvojiti žumanca i belanca. Penasto
umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti. Zatim
varjačom umešati brašno, kakao i vodu. Razliti masu u okrugli kalup i
ispeći koru u rerni na 200*C, oko 30 minuta. Pečenu koru preseći na pola
i premazati marmeladom. Čokoladu rastopiti sa rumom i prohladiti.
Umutiti pavlaku u čvrst šlag, uliti čokoladu i promešati. Staviti koru
na tacnu, premazati kremom, preklopiti drugom korom i preliti
pripremljenom glazurom: rastopiti čokoladu, margarin i vodu. Tortu
ohladiti, dekorisati i poslužiti.
0 komentari :
Objavi komentar