20. siječnja 2015.

Burbon torta od čokolade

Bourbon vanila potiče sa ostrva u Indijskom okeanu Madagaskara, Comorskih ostrva i ostrva Reunion. Ista vrsta se uzgaja i u Africi i Indoneziji. Ime je dobila po nekadašnjem nazivu ostrva Reunion (Bourbon). 

Sastojci

Kora:

2
jaja


250 g
mlevenih oraha
1 kašika
brašna
200 g
šećera
2
štangle čokolade
pola kesice praška za pecivo
100 ml
vode

Fil:

4
jaja
4
kesice burbon vanil-šećera
200 g
šećera
100 ml
vode
1 kašika
gustina


4
štangle čokolade
300 g
margarina

Priprema


Čokoladu rastopiti i prohladiti. Razdvojiti žumanca i belanca. Umutiti belanca u čvrst sneg, dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne rastopi. Varjačom lagano umešati žumanca, brašno, orahe, čokoladu, vodu i prašak za pecivo. Razliti masu u okrugli kalup obložen pek papirom i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 25 minuta. U šerpici rastopiti čokoladu, vodu, gustin i burbon vanilu. Umutiti penasto jaja sa šećerom na pari i ohladiti. Dobro izraditi margarin, sjediniti sa kremom i čokoladom. Premazati koru filom, ukrasiti šlagom i dekorisati.

0 komentari :

Objavi komentar