Bourbon
vanila potiče sa ostrva u Indijskom okeanu Madagaskara, Comorskih ostrva
i ostrva Reunion. Ista vrsta se uzgaja i u Africi i Indoneziji. Ime je
dobila po nekadašnjem nazivu ostrva Reunion (Bourbon).
Sastojci
Kora:
2
jaja
250 g
mlevenih oraha
1 kašika
brašna
200 g
šećera
2
štangle čokolade
pola kesice praška za pecivo
100 ml
vode
Fil:
4
jaja
4
kesice burbon vanil-šećera
200 g
šećera
100 ml
vode
1 kašika
gustina
4
štangle čokolade
300 g
margarina
Priprema
Čokoladu rastopiti i prohladiti.
Razdvojiti žumanca i belanca. Umutiti belanca u čvrst sneg, dodavati
postepeno šećer i mutiti dok se ne rastopi. Varjačom lagano umešati
žumanca, brašno, orahe, čokoladu, vodu i prašak za pecivo. Razliti masu u
okrugli kalup obložen pek papirom i ispeći koru u rerni na 200*C, oko
25 minuta. U šerpici rastopiti čokoladu, vodu, gustin i burbon vanilu.
Umutiti penasto jaja sa šećerom na pari i ohladiti. Dobro izraditi
margarin, sjediniti sa kremom i čokoladom. Premazati koru filom,
ukrasiti šlagom i dekorisati.
0 komentari :
Objavi komentar