22. siječnja 2015.

Punjene pljeskavice

Biber je jedan od najrasprostranjenijih i najvažnijih začina u kulinarstvu. Pod pojmom „biber“ obično se misli na crni biber koji se na tržištu može naći ceo, mleven, lomljen, sterilizovan ili dehidriran. Cela zrna bibera se obično stavljaju u supe i marinade.



Sastojci


1 kg
mešanog mlevenog mesa
2 glavice
crnog luka
2 čena
belog luka
150 ml
mineralne vode
so
beli biber
soda bikarbona
1
belance
200 g
rendanog trapista
300 g
praške šunke

Prilog

600 g
sitnijeg kropira


suve začinske trave (origano, bosiljak i majčina dušica)
100 ml
ulja

 

Priprema


Crni i beli luk izmiksati u blenderu. U činiju staviti meso, izmiksane lukove, mineralnu vodu, začine, sodu bikarbonu i belance. Smesu promešati rukama, formirati loptice, pritisnuti dlanovima, staviti na sredinu list praške šunke i sir. Preklopiti, utisnuti dobro ivice i oblikovati u pljeskavicu. Ruke premazati uljem dok se prave pljeskavice, jer će se lakše formirati i smesa neće lepiti za dlanove. Grilovati pljeskavice na tihoj vatri. Krompir oljuštiti, preseći na pola, posuti začinskim travama, preliti uljem, promešati i izgrilovati. Na tacnu servirati pljeskavice i krompir uz lepinje i salatu.

Related Posts:

  • Ljetna kraljica Sastojci za koru: 4 jaja 2 žlice ulja 10 žlica šećera 3 žlice mlake vode 10 žlica brašna 1 kesica praška za pecivo Sastojci za fil: 0,5 l mlijeka 7 žlica šećera 2 pudinga sa ukusom jagode 300 gr jagoda 100 gr šlaga… Read More
  • Sladoled od jagoda   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Način pripreme Očistiti i oprati jagode.Izvagati 250g voća i  propasirati ga.U tu kašu dodati sok od četvrt limuna.U posebnoj posudi tući 300g s… Read More
  • Kako se osvežiti na zdrav način + recept sa sjajnu limunadu Ako zaista želite smršati i pridržavate se svoje dijete do najsitnijih detalja onda treba da pazite i na sve prazne kalorije koje bi mogli unijeti putem osvježavajućih napitaka. Donosimo vam recept za sjajnu limu… Read More
  • Recept Quiche Lorraine Quiche Lorraine ili pita od sira je jako ukusno jelo, posebno za ljubitelje sira. Za ovu, kao i sve ostale pite važno je da tijesto jako brzo napravite, da se maslac ne ugrije previše i tijesto obvezno treba pola sata do s… Read More
  • Srce torta sa breskvama Ko voli breskve! Način pripreme 1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka. Bjelanjke na čvrsto izmiksati, zatim dodati oba šećera, žumanjke, brašno, prašak za pecivo, ulje i orahe. Miksati dok se dobije glatka masa (paziti … Read More

0 komentari :

Objavi komentar