14. srpnja 2014.

Srce torta sa breskvama

Ko voli breskve!
Srce torta sa breskvama

Način pripreme

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka. Bjelanjke na čvrsto izmiksati, zatim dodati oba šećera, žumanjke, brašno, prašak za pecivo, ulje i orahe. Miksati dok se dobije glatka masa (paziti da ne ostanu grudvice).

Backform u obliku srca, dno prekrit backpapirom, a okolicu premazat margarinom. Masu uliti u backform i peći na 180°C

2. Dok se biskvit peče, pripremati puding. Oba pudinga sa 800ml mlijeka i šećerom skuhati i ostaviti da se hladi.

3. U vremenu dok se biskvit i puding hlade, pripremati šlag za dekoraciju i breskve. Breskve iz konzerve istresti u cijedilnik da se okapaju. Zatim breskeve ocijeđene izrezati na malo veče kockice. Šlag sa fixom čvrsto izmiksati, dodati šećer u prahu i ponovo izmiksati. Ostavit u frižider na hlađenje.

4. Hladan biskvit „horizontalno“ prerezati na dva dijela.

5. Hladan puding sa želatinom izmiksati. Dodati kockice breskve i lagano kašikom izmiješati.

6. Prvi dio biskvita vratiti u backform i preliti filom od pudinga i breskve. Zatim poklopiti drugim dijelom biskvita i ostaviti na par sati u frižider da se fil stegne, najbolje preko noći.

7. Tortu šlagom i željenim bojama dekorirati kao sto je na slici ili pustite mašti na volju!




Srce torta sa breskvama



Sastojci

Biskvit
devet
jaja
jedna
vanila šećer
pola
praška za pecivo
70ml
ulja
150g
mljevenih oraha
pet
kašika šećera
7 do 8
kašika brašna
Fil
800ml
mlijeka
dva
pudinga od vanilie
dvije
vrećice želatina u prahu
jedna
konzerva breskvi
3 do 4
kašike šećera
Za dekoraciju
1000ml
šlag za torte
četiri
vrećice šlag fixa
četiri
kašike šećera u prahu
-
boja za hranu po želji

0 komentari :

Objavi komentar