19. siječnja 2015.

Očistite, nahranite i učvrstite kožu sa belim grožđem

Belo grožđe je postalo hit u kozmetici, jer su njegovi osnovni sastojci stvoreni za negu. Dragoceni su njegovi vitamini (A, B, C, E), minerali (natrijum, fosfor, kalcijum, magnezijum), nezasićene masne kiseline i voćne kiseline, a posebno polifenoli koji štite kožu od starenja. Grožđe čisti, dezinfikuje kožu i sužava pore, a polifenoli iz koštica uništavaju slobodne radikale.

Dakle, očistite, nahranite i učvrstite kožu grožđem - ili firmiranim ili, u skladu s našim savetima, preparatima iz kuhinje.




 
MASKA ZA SVAKI TEN
Da biste sami napravili hranljivu masku, potrebno vam je belo grožđe. Umutite jaje i dodajte tri kašike svežeg mleka, sok od pola limuna i sedam do deset dobro izgnječenih zrna. Masku nanesite na lice i ostavite da deluje 30 minuta, pa isperite mlakom vodom. Ponavljajte postupak jednom nedeljno i primetićete da sitne bore oko očiju nestaju.
 
GROŽĐANI TONIK
Za osveženje tena najbolji je svež sok od belog grožđa. Oljuštite 100 g grožđa, umutite u blenderu ili sokovniku. Ovaj vitaminski tonik istovremeno čisti i učvršćuje kožu; obilno natopite kožu i nakon deset minuta isperite mlakom vodom.
 

Grožđe skuplja pore i osvežava ten
Ako su se pore na vašem licu vidno proširile ili ako vam koža deluje umorno, istrljajte lice sveže izgnječenim

grožđem ili napravite sok kojim ćete natopiti tupfere i rasporediti ih po licu. U oba slučaja hranljivim sastojcima je potrebno 20 minuta da prodru u kožu, skupe pore i osveže ten. Umijte lice mlakom vodom posle ove kure.

PILING ZA NEŽNIJU KOŽU
Da bi koža bila čista i nežna, bez obzira na tip, morate redovno da odstranjujete mrtve ćelije. Piling od grožđa čisti kožu i vraća joj sjaj. Izgnječite pet do sedam zrna i pomešajte sa kašikom mekinja. Smesu nanesite na vlažno lice kružnim pokretima, pa isperite mlakom vodom.
 
POBEDITE BUBULJICE
Ako imate nečistu kožu i bubuljice, zgnječite pet do sedam zrna belog grožđa i pomešajte s kašikom zobenih

pahuljica. Masu nanesite na lice i isperite mlakom vodom nakon 15 minuta.

 

Related Posts:

  • Dunavski valovi  Sastojci za tijesto: 2 staklenke kompota od višanja (ocijeđene mase 350 g svaka) 250 g omekšanog maslaca ili margarina 200 g šećera 1 Dr. Oetker Vanilin šećer prstohvat soli 5 jaja 375 g brašna 3 pune žličice Dr. Oet… Read More
  • Pogačice sa mljevenim mesom Pogačice sa mljevenim mesom su sjajna opcija za zakusku, ručak uz dobar sos i salatu ili čak doručak. Naučite kako da ih pripremite. Empanade smo već spominjali, a to je jedna vrsta pogačica koje su karakteristične… Read More
  • Chokochees Sastojci za podlogu: 200 gr kakao keksa 80 gr omeksalog maslaca 4 kasike cokoladnog mlijeka          Prvi krem: 250 gr krem sira 2 kasike secera u prahu 1 vanil secer 50 gr cokolade za kuhanje 1 d… Read More
  • San od krušaka i čokolode Tijesto: 125 g omekšalog margarina ili maslaca 100 g šećera 1 omot Dr. Oetker vanilin šećera prstohvat soli 2 jaja 125 g pšeničnog brašna 50 g Dr. Oetker Gustin jestivog škroba 1 žličica Dr. Oetke… Read More
  • Nutella Cheesecake Sastojci: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  ·          370g Nutelle  ·          25 komada i… Read More

0 komentari :

Objavi komentar