19. siječnja 2015.

Očistite, nahranite i učvrstite kožu sa belim grožđem

Belo grožđe je postalo hit u kozmetici, jer su njegovi osnovni sastojci stvoreni za negu. Dragoceni su njegovi vitamini (A, B, C, E), minerali (natrijum, fosfor, kalcijum, magnezijum), nezasićene masne kiseline i voćne kiseline, a posebno polifenoli koji štite kožu od starenja. Grožđe čisti, dezinfikuje kožu i sužava pore, a polifenoli iz koštica uništavaju slobodne radikale.

Dakle, očistite, nahranite i učvrstite kožu grožđem - ili firmiranim ili, u skladu s našim savetima, preparatima iz kuhinje.




 
MASKA ZA SVAKI TEN
Da biste sami napravili hranljivu masku, potrebno vam je belo grožđe. Umutite jaje i dodajte tri kašike svežeg mleka, sok od pola limuna i sedam do deset dobro izgnječenih zrna. Masku nanesite na lice i ostavite da deluje 30 minuta, pa isperite mlakom vodom. Ponavljajte postupak jednom nedeljno i primetićete da sitne bore oko očiju nestaju.
 
GROŽĐANI TONIK
Za osveženje tena najbolji je svež sok od belog grožđa. Oljuštite 100 g grožđa, umutite u blenderu ili sokovniku. Ovaj vitaminski tonik istovremeno čisti i učvršćuje kožu; obilno natopite kožu i nakon deset minuta isperite mlakom vodom.
 

Grožđe skuplja pore i osvežava ten
Ako su se pore na vašem licu vidno proširile ili ako vam koža deluje umorno, istrljajte lice sveže izgnječenim

grožđem ili napravite sok kojim ćete natopiti tupfere i rasporediti ih po licu. U oba slučaja hranljivim sastojcima je potrebno 20 minuta da prodru u kožu, skupe pore i osveže ten. Umijte lice mlakom vodom posle ove kure.

PILING ZA NEŽNIJU KOŽU
Da bi koža bila čista i nežna, bez obzira na tip, morate redovno da odstranjujete mrtve ćelije. Piling od grožđa čisti kožu i vraća joj sjaj. Izgnječite pet do sedam zrna i pomešajte sa kašikom mekinja. Smesu nanesite na vlažno lice kružnim pokretima, pa isperite mlakom vodom.
 
POBEDITE BUBULJICE
Ako imate nečistu kožu i bubuljice, zgnječite pet do sedam zrna belog grožđa i pomešajte s kašikom zobenih

pahuljica. Masu nanesite na lice i isperite mlakom vodom nakon 15 minuta.

 

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar