POTREBNO:
Za testo: 5 jaja, 125g putera, 135g (1 šoljica) brašna, 250ml (1 šoljica) vode
Za fil: 100g sitno seckanih pistaća, 150g pudinga od vanile, 150g šlaga, 100g šećera
Za preliv: 100 gr crne čokolade, šačica sitno seckanih pistaća
Za fil: 100g sitno seckanih pistaća, 150g pudinga od vanile, 150g šlaga, 100g šećera
Za preliv: 100 gr crne čokolade, šačica sitno seckanih pistaća
PRIPREMA:
Zagrejte rernu na 195 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. Otopite puter sa vodom u
tiganju.
Dodajte brašno i mešajte dok se ne formira loptica od testa u tiganju. Stavite lopticu testa u činiju i razbijte jaja, jedno po jedno i umutite.
tiganju.
Dodajte brašno i mešajte dok se ne formira loptica od testa u tiganju. Stavite lopticu testa u činiju i razbijte jaja, jedno po jedno i umutite.
Sipajte smesu u kesu za ukrašavanje i njome napravite male loptice od testa na plehu. Stavite u rernu i pecite od 35 do 40 minuta ili dok ne postanu smeđi. Kada se ispeku, ostavite ih da se ohlade.
Pomešajte sve sastojke za fili mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Pomešajte sve sastojke za fili mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Kada se portefirole ohlade, isecite svaku na pola i napunite ih filom koji ste pripremili. Otopite čokoladu
i pospite po svakoj portefiroli. Po želji pospite preko malo sitno seckanih pistaća.
blic
i pospite po svakoj portefiroli. Po želji pospite preko malo sitno seckanih pistaća.
blic
0 komentari :
Objavi komentar