17. siječnja 2015.

Musaka

Sastojci

2 crvene paprike
4 kašike putera
3 kašike brašna
400 ml mleka
200 ml pavlake
so, biber
kašika soka od limuna
kašičica rendane limunove kore
glavica crnog luka
700 g kuvanog krompira
4 kašike ulja
700 g junećeg mlevenog mesa
2 kašike seckanog peršuna
1/2 kašičice cimeta
500 g plavog patlidžana
2 jajeta
100 g rendanog ementalera

Priprema



1. Oprati papriku, očistiti je i iseći na kocke. Prodinstati papriku sa kašikom putera. Doliti 70 ml vode. Poklopiti i kuvati pet minuta a zatim izgnječiti.
2. Zagrejati tri kašike putera i dodati mu brašno. Neprestano mešajući dodati mleko i pavlaku pa prokuvati pet minuta. Ovaj bešamel sos začiniti solju, biberom, sokom i korom od limuna.
3. Oljuštiti i iseći luk, oljuštiti krompir i iseći na komade debljine pola santimetra. Zagrejati kašiku ulja i na njemu propržiti mleveno meso i iseckani luk. Dodati pire od paprike i peršun. Začiniti solju, biberom i cimetom. Rernu zagrejati na oko 180 stepeni.
4. Oprati patlidžan, očistiti, iseći na santimetar debele režnjeve i propržiti ih sa tri kašike ulja. Začiniti solju i biberom.
5. Podmazati pleh i obložiti ga polovinom krompira, posoliti i pobiberiti. Preliti sa malo bešamel sosa. Odozgo

poređati listove plavog patlidžana u obliku crepova na krovu, preliti sa malo bešamel sosa. Dodati i preostali krompir i opet preliti sa malo sosa. Sve odozgo ravnomerno prekriti pripremljenim mlevenim mesom.

6. Ostatak bešamel sosa pomešati sa jajima i preliti musaku. Prelivenu musaku posuti rendanim ementalerom. Peći u rerni otprilike 40 minuta. Izvaditi, iseći na kocke, i servirati.

Related Posts:

  • Fenomenalni banana split kolač Evo jednog deserta kojeg će vaša djeca obožavati, a neodoljivo podsjeća na banana split pa se tako i zove. Pun je voća, ne peče se i fenomenlaog je ukusa! Ovaj banana split će postati omiljeni letnji desert vaših … Read More
  • Anđeoski kolač s kremom od jagoda Lagana, ukusna i šarena ljetna poslastica nezaboravnog okusa ... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KOLAČ: 400 g šećera u prahu160 g mekog brašna za kolače, prosijanog12 bjelanacaveći prstohvat soli1 ka… Read More
  • Najjednostavnija čokoladna torta koja se topi u ustima Volite li vi one torte koje se ne peku, prepune su namirnica koje obožavamo, jednostavne su i brze za napraviti? Upravo takva je ova čokoladna torta od keksa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spoj … Read More
  • Zapečene šnicle Sastojci: 8 krmenadli 300 g šampinjona 2 tikvice 80 g pirinča 1 dl pavlake 2 jajeta 150 g kačkavalja 1 kašika gustina 1/2 kašičice mljevene paprike 0,5 dl ulja mješavina začina, biber (adsbygoogle = window.adsbygo… Read More
  • Peršin- biljka koja rješava mnoge probleme Poznato je da je vitamin C glavni antioksidant u ljudskom tijelu, koji neutralizira djelovanje opasnih slobodnih radikala. Inače, visoka koncentracija slobodnih radikala povezana je s nizom bolesti, pa tako i dijabetesom, r… Read More

0 komentari :

Objavi komentar