Priprema
1. Naravite sos holandez - na
pari istopite žumanca, sok od limuna, biber, Vorčester sos i kašiku
vode. Sve promešajte i dodajte dve kašike putera. Ako sos počne da se
zgušnjava, dodajte još vode. Mešajte dok se puter ne istopi i dodajte
so.
2. Napunite šerpu vodom i zagrejte je dok ne počne da struji, a zatim
dodajte sirće. Polako razbijte jaja i stavite u vrelu vodu. Jaja bi
trebalo da se poširaju oko 1,5 do 3 minuta. Izvadite jaja iz vode pomoću
kašike sa rupicama i stavite ih na topao tanjir. Pogledajte i Kako poširati jaja.
3. Dok se jaja poširaju, ispržite slaninu i zagrejte pogačice.
4. Na zagrejane polovine pogačica namažite puter, pa stavite preko
slaninu i poširana jaja. Prelijte pripremljenim sosom
i dekorišite po
želji.
0 komentari :
Objavi komentar