12. siječnja 2015.

ČOKOLADNA TORTA: Sočna i kremasta!

cokoladna-torta-2
Sastojci:
• 6 jaja,
• 6 kašika smeđeg šećera (a može i obični),
• 3 kašike brašna,
• 3 kašike kakaa,
• 40 dkg čokolade (najbolje je pola čokolade za kuhanje, a pola obične mliječne),
• 10 dkg putra,
• 4 dl vrhnja za kuhanje,
• 0,5 dl ruma ( plus malo ruma za posipanje kore),
• 1 dl mlijeka (za posipanje kore)
Priprema:
Biskvit:
1. 6 žumanjka izmiksati sa 6 kašika smeđeg šećera. Dodati
3 kašike brašna i 3 pune kašike kakaa.
2. Posebno istući bjelanjke s malo soli i sve skupa lagano promješati kašikom. Peći u nauljenom kalupu (kalup za pečenje torti kojem se skidaju stranice) na 180 ○ C otprilike 20 min.
Fil:
3. Otopiti 40 dkg čokolade na pari s 10 dkg putra i 0,5 dcl ruma.
Posebno zagrijati 4 dcl vrhnja za kuhanje skoro do kipućeg, ali ne smije proključati.
Maknuti čokoladu s pare i doliti vrhnje i sve zajedno izmiješati.
4. Tijesto izvaditi iz pečnice, pustiti da se ohladi pa prerezati.
5. U ohlađeni kalup u kojem se pekla kora staviti jednu koru, dobro je poškropiti mlijekom pomiješanim s malo ruma ili likera od oraha pa preko toga uliti jedan sloj fila. Staviti drugu koru, isto ju poškropiti mlijekom i rumom i preko preliti ostatak fila.
Fil će biti tekući, ali će se upiti u tijesto i torta će biti sočna. Fil će se nakon par sati fino stvrdnuti i biti kremast.
Ostaviti tortu da se dobro ohladi pa je onda staviti u frižider.


Kad se torta dobro ohladi u frižideru pažljivo skinite obruč kalupa za pečenje i ako želite ukrasite ju šlagom ili kakvim cvjetićima.

Related Posts:

  • Recept za rižino mlijeko Rižino mlijeko je mlijeko ili napitak proizveden od riže. Baš poput sojinog i bademovog mlijeka, i ovo mlijeko nije životinjskog podrijetla, tako da ga mogu piti osobe koje imaju intoleranciju na laktozu. Rižino mlijeko … Read More
  • Kremasti napitak ala cafE Recite zbogom klasičnom jutarnjem cappuccino i kavi, jer će vas ovaj, mineralima bogat napitak definitivno razbuditi i pružiti vam svu potrebnu energiju za početak dana. Sve sastojke (osim kave) stavite u blender kako bi… Read More
  • Čokoladne šnite s nougatom   Priprema Kakao i brašno izmiješati. Marcipan s 80 g šećera umijesiti i dodati vodu. Marcipanu dodavati žumanjak, jedan po jedan, uz neprestano miješanje dok ne postane kremasto. Bjelanjke s ostatkom šećera čv… Read More
  • Recept za domaći mandulat Priprema: Jaja istucite u snijeg pa postepeno dodajite šećer. Dobivenu, pjenastu smjesu kuhajte na pari, uz neprestano miješanje, postepeno dodajući med i oljuštene bademe. Sve zajedno kuhajte toliko dugo dok se smjesa … Read More
  • Kneginja torta Priprema 195 g čokolade sitno samljeti ili naribati. 195 g badema samljeti. 90 g badema sitno nasjeckati. 90 g oraha sitno nasjeckati. 90 g suhih smokava sitno nasjeckati. Limunovu i narančinu (adsbygoogle… Read More

0 komentari :

Objavi komentar