29. prosinca 2014.

Torta sa kafom i bademima

Sastojci



Za biskvit:
7 belanaca 
200 g šećera
200 g mlevenih badema

Za fil:
7 žumanaca
150 g šećera u prahu
3 kašičice instant kafe
150 g putera

Za dekoraciju:
100 g listića badema

Priprema

1. Umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer u prahu i na kraju mlevene bademe. Zamesiti rukom. Peći u manjem okruglom plehu na 150 stepeni oko pola sata. Kora treba da porumeni ali se nikako ne sme presušiti. Pečeno i ohlađeno testo preseći na 2 ili 3 kore.
2. Žumanca umutiti sa šećerom. Kafu umutiti u dve kašičice vode i dodati žumancima. Umutiti puter penasto i dodati napravljenoj masi. 
3. Premazati kore i završiti kremom. Ostaviti malo krema za dekoraciju. 
4. Ukrasiti listićima badema i puslicama od krema napravljenim

uz pomoć šprica.

Related Posts:

  • Kinder pinguin Nadam se da će  Vam se svidjeti  nakon što ga probate. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  Dašak svježine ovom kolaču daje sirni krem namaz koji sam ubacila u krem… Read More
  • Palačinke od tikvica i kukuruza (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ako želite ove palačinke možete napraviti i kao zdravi doručak, ali uz neko meso će biti prosto savršene. Recept smo pronašli na DamnDelicious blogu. … Read More
  • Mak štrudle (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Testo: 1 jaje kockica svezeg kvasca kasika secera 1/8l mleka 80 gr istopljenog margarina rendana kora od limuna malo soli 350-400 gr brasna 200 gr maka 1 dcl … Read More
  • 5 namirnica koje sagorevaju kalorije i ubrzavaju metabolizam Tužna istina je da ne postoji nijedna namirnica koja će učiniti da magično izgubite kilograme. Vežbanje je u svakom slučaju neophodno, a rezultati treba da budu postepeni i prirodni. Ali, lepa vest je da postoje neke namirn… Read More
  • Ukusni zapečeni takosi sa mljevenim mesom Omiljena mješavina mesa, začina i sosa, upakovana u tortilje i zapečena u rerni. Takosi neće pucati niti se lomiti nakon pečenja.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Važno je da pustite meso d… Read More

0 komentari :

Objavi komentar