Potrebno je: 250 g nezaslađenog kesten pirea, 50 g putera, 2 jaja, 2 kašike gustina, 100 g čokolade za kuvanje, 75 g šećera, 3 kašike sirupa od javora. Za preliv: po 50 mlečne i crne čokolade, 80 ml slatke pavlake i 2-3 kašike sirupa od javora.
Čokoladu otopite na pari, dodajte puter, kesten pire, žumanca, šećer, gustin, liker i kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne postane kremasto. Posudu sklonite s ringle, umešajte sneg od belanaca, sipajte u okrugli pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 150 stepeni oko 30 minuta. U međuvremenu, prokuvajte slatku pavlaku, sklonite s ringle, malo ohladite, dodajte mlečnu i crnu čokoladu, mešajte dok se ne istopi, pa sipajte liker. Ohlađen preliv izmiksajte nekoliko minuta i sipajte preko torte
domacikolaci.net
0 komentari :
Objavi komentar