Sastojci za koru: 150 g kesten pirea, 50 g čokolade za kuvanje, kašika brašna, 5 jaja i 5 kašika šećera. Za krem: 350 g kesten pirea, 100 g putera, 150 g šećera i 2 kašike ruma. Za glazuru: 100 g crne čokolade, jaje, 100 g šećera u prahu i 100 g putera.
Mikserom penasto umutite žumanca i šećer, dodajte kesten pire, rendanu čokoladu i kašiku brašna. Sve dobro sjedinite, pa varjačom umešajte sneg od belanaca. Testo sipajte u veliki pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru stavite na vlažnu krpu i urolajte. Za fil umutite đećer u prahu i puter, dodajte kesten pire i rum. Ohlađenu koru odmotajte, premažite filom i ponovo urolajte. Za glazutu umutite puter, šećer u prahu, otopljenu čokoladu i žumance, a zatim umešajte umućeno belance. Sipajte u poslastičarsku kesu, premažite rolat i ohladite u frižideru pre serviranja.
domacikolaci.net
0 komentari :
Objavi komentar