17. prosinca 2014.

Domaći Munchmallow



Munchmallow-575x363
Potrebno za keksiće:
1 žlica kakaa
oko 450 gr brašna
100 gr sećera
1/2 žličice soli
3/4 žličice praška za pecivo
na vrh noža sode bikarbone
na vrh noža cimeta
220 grama maslaca
3 jaja

Za pjenu:
120 ml vode
4 pune žlice svjetlog sirupa ili meda
320 gr šećera
2 žlice želatine u prahu
4 žlice hladne vode
4 bjelanjka
1/2 žličice ekstrakta vanilije

Glazura od čokolade:
300 gr mliječne čokolade
9 žlica ulja

Postupak :


1 . Na vagu stavite kakao, pa dodavajte brašno toliko da ukupna količina brašna i kakaa bude 450 grama. Zatim dodajte i ostale suhe sastojke, šećer, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, sve izmješajte pa dodajte na listiće narezan maslac. Tijesto izmiksajte mikserom, najmanjom brzinom, pa na kraju dodajte jaja, a zatim dobro izradite rukama. Oblikujte ga u kuglu i stavite u najlonsku vrećicu. Takvog ga držite u hladnjaku najmanje 1h ili najduže tri dana.
2 . Radnu površinu obilno pospite brašnom, pa valjkom uz dodavanje brašna po potrebi razvaljajte tijesto što je moguće tanje, jer će keksići još prilikom pečenja narasti.
3 .Pećnicu zagrijte na 190 C. Malim okruglim modelom za kolače izrezati keksiće i slagati u lim obložen papirom za pečenje. Ostatke tijesta ponovno premjesiti i ponavljati postupak sve dok ima tijesta. Pecite keksiće u zagrijanoj pećnici 8-10 minuta. Ostavite ih da se ohlade.
4 . Za izradu pjene pomiješajte vodu, sirup i šećer, pa stavite na jaču vatru da prokuha. Za to vrijeme u hladnoj vodi natopite želatinu. Neka smjesa kuha oko 5 minuta, odnosno dok se svi sastojci ne otope. Zatim ju maknite s vatre i dodajte nabubrelu želatinu, dobro izmješajte i ostavite kratko sa strane.
5 . Za to vrijeme izmiksajte čvrst snijeg od bjelanjaca, pa mu i dalje miksajući polako dodavajte smjesu sa sirupom i želatinom. Na kraju umiješajte ekstrakt vanilije. Smjesu dobro izmiksajte da dobijete gustoću šlaga.
Dobivenu pjenu stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom, pa na svaki keksić istisnite pjenu. Najbolje je nastavak staviti na sredinu keksa i polako u jednom navratu, bez zastajkivanja istisnuti pjenu na keks. Tako nadjevene ostavite na sobnoj temperaturi najmanje dva sata, kako bi se dobro posušili.
6 . Na kraju na vatri ili na pari otopite glazuru. Nadjevene keksiće složite na rešetku za kolače ispod koje stavite papir za pečenje, pa glazurom lagano prelijte svaki nadjeveni keks. Pustite ih da se glazura na njima stisne, držite na hladnom.

Related Posts:

  • Jednostavni kolač od jagoda Sastojci: 1 kg svježih jagoda 500 gr šećera 1 kašika iscijeđenog limunovog soka Za koru: 500 gr brašna 60 gr šećera 1 prašak za pecivo Malo soli 6 kašika maslaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle |… Read More
  • Sultan biftek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Način pripreme Ispeče se biftek na žaru.Za to vrijeme se pošira jedno jaje (razbiti jaje i spustiti u ključalu vodu, kojoj je dodato sirće).Jaje se stavi na g… Read More
  • Američki kuglof Recept za ovaj kuglof pronašla sam na  receptitorte.com. Jedan od isprobanih recepata, kojem se uvijek rado vraćam. Kad god se zaželim kuglofa, koristim ovaj način pripreme, jer za njega je i riječ predivan- mala :D … Read More
  • Brownie srca Sastojci: 250 gr maslaca 550 gr smeđeg šećera 200 gr čokolade za kuhanje 2 kašikice vanilla ekstrakta 500 gr brašna ½ kašikice soli Šećer u prahu i kakao za posipanje Pleh dimenzija 22×33 cm premažite ma… Read More
  • Trostruki užitak Biskvit: 6 bjelanjaka 15 dkg šećera 15 dkg oraha 2 žlice prezli 2 žlice oštrog brašna malo praška za pecivo Krema: 6 žumanjaka 15 žlica šećera 8 dl mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 pud… Read More

0 komentari :

Objavi komentar