17. prosinca 2014.

Domaći Munchmallow



Munchmallow-575x363
Potrebno za keksiće:
1 žlica kakaa
oko 450 gr brašna
100 gr sećera
1/2 žličice soli
3/4 žličice praška za pecivo
na vrh noža sode bikarbone
na vrh noža cimeta
220 grama maslaca
3 jaja

Za pjenu:
120 ml vode
4 pune žlice svjetlog sirupa ili meda
320 gr šećera
2 žlice želatine u prahu
4 žlice hladne vode
4 bjelanjka
1/2 žličice ekstrakta vanilije

Glazura od čokolade:
300 gr mliječne čokolade
9 žlica ulja

Postupak :


1 . Na vagu stavite kakao, pa dodavajte brašno toliko da ukupna količina brašna i kakaa bude 450 grama. Zatim dodajte i ostale suhe sastojke, šećer, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, sve izmješajte pa dodajte na listiće narezan maslac. Tijesto izmiksajte mikserom, najmanjom brzinom, pa na kraju dodajte jaja, a zatim dobro izradite rukama. Oblikujte ga u kuglu i stavite u najlonsku vrećicu. Takvog ga držite u hladnjaku najmanje 1h ili najduže tri dana.
2 . Radnu površinu obilno pospite brašnom, pa valjkom uz dodavanje brašna po potrebi razvaljajte tijesto što je moguće tanje, jer će keksići još prilikom pečenja narasti.
3 .Pećnicu zagrijte na 190 C. Malim okruglim modelom za kolače izrezati keksiće i slagati u lim obložen papirom za pečenje. Ostatke tijesta ponovno premjesiti i ponavljati postupak sve dok ima tijesta. Pecite keksiće u zagrijanoj pećnici 8-10 minuta. Ostavite ih da se ohlade.
4 . Za izradu pjene pomiješajte vodu, sirup i šećer, pa stavite na jaču vatru da prokuha. Za to vrijeme u hladnoj vodi natopite želatinu. Neka smjesa kuha oko 5 minuta, odnosno dok se svi sastojci ne otope. Zatim ju maknite s vatre i dodajte nabubrelu želatinu, dobro izmješajte i ostavite kratko sa strane.
5 . Za to vrijeme izmiksajte čvrst snijeg od bjelanjaca, pa mu i dalje miksajući polako dodavajte smjesu sa sirupom i želatinom. Na kraju umiješajte ekstrakt vanilije. Smjesu dobro izmiksajte da dobijete gustoću šlaga.
Dobivenu pjenu stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom, pa na svaki keksić istisnite pjenu. Najbolje je nastavak staviti na sredinu keksa i polako u jednom navratu, bez zastajkivanja istisnuti pjenu na keks. Tako nadjevene ostavite na sobnoj temperaturi najmanje dva sata, kako bi se dobro posušili.
6 . Na kraju na vatri ili na pari otopite glazuru. Nadjevene keksiće složite na rešetku za kolače ispod koje stavite papir za pečenje, pa glazurom lagano prelijte svaki nadjeveni keks. Pustite ih da se glazura na njima stisne, držite na hladnom.

Related Posts:

  • Red velvet Jeste li čuli za tortu pod imenom Red velvet ili u našem slobodnom prevodu Crveni somot? Ovo je ultrapopularni kolač koji osim što je atraktivnog izgleda je veoma ukusan, topi se u ustima. (adsbygoogle = window… Read More
  • Jaffa keks Jafa keks je jedan od najomiljenijih slatkiša za sve uzraste. Zašto ga ne biste probali napraviti sami. Pročitajte koliko je jednostavno. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ovaj desertić je prv… Read More
  • San od krušaka i čokolode Tijesto: 125 g omekšalog margarina ili maslaca 100 g šećera 1 omot Dr. Oetker vanilin šećera prstohvat soli 2 jaja 125 g pšeničnog brašna 50 g Dr. Oetker Gustin jestivog škroba 1 žličica Dr. Oetke… Read More
  • Moskva torta Ovaj recept gledam već dugo vremena i razmišljam kako ga moram napraviti (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KORE: 16 bjelanjaka 16 žlica šećera 28 žlica oraha 4 žlice brašna FIL : 16 žumanja… Read More
  • Nutella Cheesecake Sastojci: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  ·          370g Nutelle  ·          25 komada i… Read More

0 komentari :

Objavi komentar