26. prosinca 2014.

Ćufte u sosu sa špagetama

Sastojci

Ćufte:


450 g mlevenog goveđeg mesa
šolja prezli
kašika peršuna
kašika parmezana
1/4 kašičice crnog bibera
1/8 kašičice belog luka u prahu
1 jaje 

Sos:
1 crni luk
5 čenova belog luka
1/4 šolje maslinovog ulja
800 g oljuštenog paradajza
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 lovorov list
200 ml paradajz pirea
3/4 kašičice bosiljka
1/2 kašičice crnog bibera

Priprema

1. U posudi promešajte melveno meso, prezle, peršun, parmezan, biber, beli luk u prahu i jaje. Dobro promešajte i napravite 12 loptica. Držite u frižideru dok se ne ohlade.
2. U šerpi na tihoj vatri na maslinovom ulju ispržite crni i beli luk. umešajte paradajz, so, šećer i lovorov list.

Poklopite, smaljite temperaturu i pustite da se kuva oko 90 minuta. Umešajte paradajz pire, bosiljak, biber i ćuftice i kuvajte još 30 minuta.

3. Špagete skuvajte po uputstvu i preko njih servirajte ćufte sa sosom.

Related Posts:

  • Prirodna zaštita od sunca Leto nam je i zvanično stiglo i napolje ne bi trebalo izlaziti bez odgovarajuće zaštite od sunca. Donosimo vam nekoliko prirodnih opcija koje će vas sasvim solidno zaštititi. Iako još uvek nije zasjalo u punom sjaju, l… Read More
  • Jednostavne dekoracije sa limunom Pogledajte kako da napravite jednostavhne dekoracije sa limunom. U kratkom videu kuhar Johan Jansen daje nekoliko predloga. Potreban vam je samo dobar, oštar nožić za citruse ili za guljenje i nekoliko limunova. Odlična de… Read More
  • Cocktail s lubenicom, jabučnim octom i mentom Sastojci 4 čaše vode prstohvat soli 120 g meda 750 g lubenice narezane na komadiće 125 g grubo narezane metvice 125 ml jabučni ocat kockice leda 1 krastavac Koraci pripreme: Lubenicu, krastavce i metvicu nasjecaj… Read More
  • Osvježavajući kokteli Sramežljivo nam dolaze topliji dani. Samim tim osjetimo miris dugo iščekivanog ljeta. Iako je proljeće bilo malo hladnije i kišovito,   vjerujemo da ni "topline" nećete dočekati nespremni. Jedna od stvari s kojima idemo… Read More
  • Popara sa špinatom i sirom Sjećate se popare? Generacije su odrasle na njoj. Kada ste je zadnji put pravili? Prisjetimo se starog jela. Obucimo mu novo odijelo – spanać, začini, malo senfa? Domaćice širom sveta su uvek tražile brza rešenja za gla… Read More

0 komentari :

Objavi komentar