26. prosinca 2014.

Burek sa krompirom

Sastojci



600 g kora za pitu
3-4 veća krompira
kisela voda
glavica crnog luka
1/2 dl ulja
kašičica bibera
kašičica morske soli

Priprema

1. Operite i očistite krompir i luk, pa ih izrendajte. 
2. Pleh podmažite uljem i stavite nekoliko kora. Napravite fil od krompira, luka, ulja, bibera i soli. 
3. Slažite naizmenično dok ima materijala. Završite s nekoliko kora.
4. Pecite 20-ak minuta na 200 stepeni, dok ne porumeni.


Napomena:  Kore premazujte uljem i prskajte kiselom vodom dok ih slažete, kao i poslednju koru.

Related Posts:

  • Japanski vjetar Torta koju smo vjerovatno svi kušali a nema razloga da je ne probamo i napraviti, evo prilike. Sastojci: Tijesto: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 8 bjelanjaka 16 dkg šećera 1… Read More
  • Neobične fine kiflice Donosimo vam recept za kiflice koje se mogu napraviti u slanoj ili pak slatkoj varijanti, sve zavisi kakvo je punjenje, a ako ne volite niti jedno niti drugo, mogu biti i prazne. Ukusne su u svakom slučaju. Sastoj… Read More
  • Krostata s marelicama i bademima Ukusna pita s notom slatkoće i svježine marelica. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: Za tijesto:• 1 dl hladne vode• 250 g brašna• Prstohvat soli• 170 g maslaca• 2 žličice… Read More
  • Kesten-pire sa šlagom (slatko vrhnje) Jesen je stiže, a jedan od njezinih simbola svakako je kesten. Svi ljubitelji kestenja danas će itekako doći na svoje. Ukoliko do sada niste probali kesten-pire sa šlagom, evo odlične prilike da to napravite. Jednostavno, a… Read More
  • Boem kocke Ukusan kolač koji ste zasigurno već imali prilike probati. Pitate li desetak ljudi koji im je najdraži kolač na svijetu netko od njih će zasigurno glasati baš za ovaj. Odličnog je okusa i izgleda lijepo i zanimljivo. Vole g… Read More

0 komentari :

Objavi komentar