25. prosinca 2014.

Ajvar sa šargarepom

Sastojci



12 kg crvene paprike
2 kg patlidžana
2 kg paradajza
2 kg šargarepe
1,5 l ulja
2 kašike šećera
konzervans
so 

Priprema

1. Na roštilju ili u rerni ispeći dobro oprane i osušene paprike, patlidžan i paradajz. Pečeno povrće oljuštiti, pa samleti.
2. Dodati trećinu ulja i staviti da se prži na srednjoj temperaturi. Dužinu prženja odrediti prema tome koliko je tečnosti koju povrće pušta.
3. Povremeno mešati, a posle pola sata dodati još jednu trećinu ulja i posle toga praiti do kraja, mešajuei bez prestanka.
4. Pred sam kraj prženja, kad kašika već počne da ostavlja prve tragove na dnu, posoliti i dodati konzervans, ostatak ulja i šećer.


5. Vruć ajvar sipati u tegle, ostaviti prazno 1-2 cm do vrha, preliti uljem i dobro zatvoriti.
6.Uviti u ćebe i ostaviti postepeno da se hladi.

Related Posts:

  • Slatki zvrkovi Sastojci: 1 pakovanje jufke 500 gr. krem sira 3 kasike kisele pavlake (kajmaka) 500 ml. mlijeka 1 puding (ja sam koristila od jagode) 8 kasika secera 3 jaja 100 ml. ulja 200 ml. kisele… Read More
  • Slane krofne Potrebno: 500 gr brasna 1 kesica suhe germe 100 gr pavlake prstohvat soli kasicica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); secera 1 dcl jogurta toplo (adsbygoogle = wind… Read More
  • Kokos kolac Sastojci: 250 gr. keksa 100 gr. kokosovog brasna 120 gr. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); putera 2 jaja 4 kasike secera u prahu 2 kasike soka od limuna 3 kasike bras… Read More
  • Kupus Kalja Sastojci: 500 gr.teletine ili janjetine (moze sa kostima i bez) 1 glavica kupusa malo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ulja 1 glavica luka 2-3 mrkve 1 kasika ajvara… Read More
  • Przene pitice punjene povrcem Sastojci: jufka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (tanke kore za pitu) pola paprike pola glavicice kupusa 2 mrkve so i biber 1 kasika soja sosa 1 jaje ulje za przenje… Read More

0 komentari :

Objavi komentar