Sastojci
- Broj osoba:
- 500 g krumpira
- 500 g blitve
- 200 g brokule
- 2 češnja češnjaka
- 1 jaje
-
vezica
peršina
- malo svježeg vlasca
- 2-3 listića svježeg bosiljka
- 25 g ribanog sira (npr. parmezan)
- 5 žlica kukuruznog brašna
- začini sol, papar, Vegeta, muškatni oraščić
- malo običnog bijelog brašna
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
Krumpir ogulite, narežite na manje komade i skuhajte u slanoj vodi, a zatim propasirajte (napravite pire) i ostavite da se malo ohladi.
-
Blitvi odstranite zadebljane peteljke, operite ju i skuhajte. Zatim ju ocijedite, isperite pod mlazom hladne vode i još jednom dobro ocijedite pa ju usitnite u multipraktiku i dodajte krumpiru.
-
Brokulu razdvojite na manje cvjetove, skuhajte u slanoj vodi, prelijte mlazom hladne vode, dobro ocijedite i također usitnite u multuipraktiku pa dodajte blitvi i krumpiru i sve zajedno dobro promiješajte.
-
Povrću dodajte sitno sjeckani češnjak i svježe začinsko bilje te jedno jaje pa još jednom dobro promiješajte. Dodajte naribani sir i kukuruzno brašno te začinite po ukusu. Promiješajte kako biste dobili homogenu smjesu koju možete oblikovati rukama.
-
Smjesu vadite žlicom (meni je mjera bila vrhom puna jušna žlica) pa ju između lagano pobrašnjenih dlanova oblikujte u valjuške tj. krokete.
-
Krokete lagano uvaljajte u bijelo brašno, višak brašna otresite i pecite ih na srednje jakoj vatri sa svih strana dok ne dobiju boju. Za pečenje vam ne treba puno ulja.
-
Gotove krokete stavljajte na kuhinjski papir ili salvetu da upije suvišnu ma
0 komentari :
Objavi komentar