4. studenoga 2014.

Zeleni kroketi



Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  500 g krumpira
  •  500 g blitve
  •  200 g brokule
  •  2 češnja češnjaka
  •  1 jaje
  •  vezica peršina

  •  malo svježeg vlasca
  •  2-3 listića svježeg bosiljka
  •  25 g ribanog sira (npr. parmezan)
  •  5 žlica kukuruznog brašna
  •  začini sol, papar, Vegeta, muškatni oraščić
  •  malo običnog bijelog brašna


Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min



  1. Krumpir ogulite, narežite na manje komade i skuhajte u slanoj vodi, a zatim propasirajte (napravite pire) i ostavite da se malo ohladi.
  2. Blitvi odstranite zadebljane peteljke, operite ju i skuhajte. Zatim ju ocijedite, isperite pod mlazom hladne vode i još jednom dobro ocijedite pa ju usitnite u multipraktiku i dodajte krumpiru.
  3. Brokulu razdvojite na manje cvjetove, skuhajte u slanoj vodi, prelijte mlazom hladne vode, dobro ocijedite i također usitnite u multuipraktiku pa dodajte blitvi i krumpiru i sve zajedno dobro promiješajte.
  4. Povrću dodajte sitno sjeckani češnjak i svježe začinsko bilje te jedno jaje pa još jednom dobro promiješajte. Dodajte naribani sir i kukuruzno brašno te začinite po ukusu. Promiješajte kako biste dobili homogenu smjesu koju možete oblikovati rukama.
  5. Smjesu vadite žlicom (meni je mjera bila vrhom puna jušna žlica) pa ju između lagano pobrašnjenih dlanova oblikujte u valjuške tj. krokete.
  6. Krokete lagano uvaljajte u bijelo brašno, višak brašna otresite i pecite ih na srednje jakoj vatri sa svih strana dok ne dobiju boju. Za pečenje vam ne treba puno ulja.
  7. Gotove krokete stavljajte na kuhinjski papir ili salvetu da upije suvišnu ma

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar