4. studenoga 2014.

Gratinirani naribani krumpiri sa sirom



Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  800 g krumpira
  •  200 g naribanog sira (ja sam koristila Grana Padano)
  •  1 luk
  •  4 dl mlijeka
  •  2 jaja


  •  80 g maslaca
  •  po želji sol, papar, bosiljak, origano i malo crvene mljevene paprike


Priprema

Težina:
Jednostavno

  1. Krumpir ogulite i naribajte. Luk nasjeckajte na sitno. U zdjeli istucite jaja, a maslac rastopite na laganoj vatri. U većoj zdjeli pomiješajte naribani krumpir, mlijeko, jaja, naribani sir, luk, otopljeni maslac i začine. Dobro promiješajte kuhačom da dobijete ujednačenu smjesu.
  2. Smjesu izlijte u maslacem namazanu vatrostalnu posudu i pokrijte je aluminijskom folijom. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko sat vremena, a onda skinite foliju i zapecite još 10-ak min dok se ne stvori fina rumena korica.
  3. Režite na manje kockice i poslužite kao prilog uz salatu. Prijatno :)

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar