Sastojci
- Broj osoba:
- 60-80 dag šnicli(svinjetina...)
- 60 dag luka
-
1/2 l
slatkoga vrhnja za kuhanje
- 20 dag ribanoga sira
- sol,papar,vegeta,peršin
- maslac i brašno za šnicle
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Šnicle narezati što tanje,istući ih s kuhinjskim batom pa začiniti s soli,paprom i vegetom.Tada ih uvaljati u brašno i popržiti naglo s obje strane na vrućem maslacu.
-
Luk narezati na tanke rezance i isto ga popržiti na maslacu da postane staklast.Namastiti tepsiju i na dno poslagati napola pečene šnicle.Po njima raspodijeliti izdinstani luk.
-
Sve zaliti s slatkim vrhnjem i ostaviti preko noći u frižideru.Nakon toga po vrhu raspodijeliti naribani sir.
-
Staviti peći na 200 stupnjeva u pećnicu na 20-25 minuta.Poslužiti uz salatu i bugete.
0 komentari :
Objavi komentar