Sastojci
- 1 kg krumpira (starog)
- 1 žlica Vegete
- žličica mljevene crvene slatke paprike
-
5 žlica
maslinova ulja - 70 g sezama
- 70 g maslaca
Priprema
- Težina:
-
Krumpir ogulite,operite i bez da ga posušujete,prepolovite ga ili ako je krupniji prerežite na četiri dijela.
Posipajte ga Vegetom i dobro promješajte.
-
Posebno u posudici pomiješajte maslinovo ulje i crvenu papriku da nema grudica, prelijte preko krumpira i opet dobro promješajte da sav krumpir bude prekriven smjesom ulja i paprike.
Posipajte sezamom, opet sve izmješajte isipajte u lim za pečenje,poravnajte krumpire i po njemu rasporedite maslac izrezan na tanke listiće.
-
Stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 190C i pecite oko 35-40 min,ovisno o veličini krumpira,dok krumpir ne dobije finu reš koricu.
Pečeni krumpir izvadite na papir za upijanje viška masnoće.
-
Poslužite topao uz finu sezonsku salatu.
0 komentari :
Objavi komentar