16. studenoga 2014.

Pečeni sezam krompir


Pečeni sezam krumpir

Sastojci

  •  1 kg krumpira (starog)
  •  1 žlica Vegete
  •  žličica mljevene crvene slatke paprike
  •  5 žlica

    maslinova ulja
  •  70 g sezama
  •  70 g maslaca

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Krumpir ogulite,operite i bez da ga posušujete,prepolovite ga ili ako je krupniji prerežite na četiri dijela.
    Posipajte ga Vegetom i dobro promješajte.


  2. Posebno u posudici pomiješajte maslinovo ulje i crvenu papriku da nema grudica, prelijte preko krumpira i opet dobro promješajte da sav krumpir bude prekriven smjesom ulja i paprike.
    Posipajte sezamom, opet sve izmješajte isipajte u lim za pečenje,poravnajte krumpire i po njemu rasporedite maslac izrezan na tanke listiće.
  3. Stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 190C i pecite oko 35-40 min,ovisno o veličini krumpira,dok krumpir ne dobije finu reš koricu.
    Pečeni krumpir izvadite na papir za upijanje viška masnoće.


  4. Poslužite topao uz finu sezonsku salatu.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar