7. studenoga 2014.

Zapečene pikantne tjestenine sa povrćem i mesom


Sastojci

  •  350 gr.

    tjestenina školjki
  •  konzerva 400 gr. pelata ili oljupljenih rajčica
  •  1 glava crni luk
  •  1 srednja tikvica
  •  1 crvena paprika
  •  2 male mrkve
  •  začini sol,papar,vegeta,bazilika
  •  2-3 žlice ulja za prženje
  •  1 pileća prsa skuhana
  •  malo tabasko ljuti sos
  •  malo tucane ljute paprike
  •  1 dcl. vode
  • Preljev:

  •  3 jaja
  •  1 čašica 2dcl. kiselog vrhnja
  •  malo narezanog peršina
  •  150 gr. naribani sir

  •  malo soli

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1.   Zapečene pikantne tjestenine 
    Tjestenine skuhamo,ocjedimo i operemo hladnom vodom.Pileća prsa skuhamo,skinemo kosti i narežemo na sitne komadiće.
    Povrće narežemo, pelate isto narežemo na kockice,mrkvu narežite na jako tanke kolutiće.
  2.   Zapečene pikantne tjestenine 
    Na ulju zapržimo luk,papriku,mrkvu i tikvice.Kad omekšaju dodamo narezane pelate, 1 dcl vode,začina, ljuti sos i ljutu tucanu papriku,posolimo,popapramo,povegetamo.Ostavimo da prodinsta i da se malo zgusne.Dodamo piletinu i kuhane makarone.Sve zajedno lepo izmješamo da se prepoji , probamo,i ako treba dodati začine dodamo,i izručimo u nauljenu tepsiju.
  3.   Zapečene pikantne tjestenine 
    Jaja izlupamo, dodamo vrhnje i sa štapnim mikserom izjednaćimo smjesu.Dodamo naribani sir,iskosani peršin ,baziliku i malo soli i kašikom rasporedimo preko makarona.Pečemo 30 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj pečnici.

  4.   Zapečene pikantne tjestenine 
    Dobar tek !!!
  5.   Zapečene pikantne tjestenine 
    ^.

Posluživanje

Ja sam ih za promjenu ovaj put radila sa viršlama jer sam prošli put radila sa piletinom.

Još slika

Related Posts:

  • Tamni umak od povrća (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebi sastojci: ZA 6 dcl UMAKA: 1/2 šolje maslaca 1 glavica sitno iseckanog crnog luka 1/4 šolje celera isečenog na kockice 1 veća sitno isečena ša… Read More
  • Krompir čorba sa pavlakom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Recept za pripremu krompir čorbe sa kiselom pavlakom Jednostavan recept za kuvanje čorbe od krompira i pavlake. Za 5-6 osoba potrebno je: 1 kg oljušten… Read More
  • ŠVajcarski topljeni sir (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Recept za pripremu švajcarskog topljenog sira ZA 4 osobe potrebno je: 250 g ementalera isečenog na kockice 2 kašičice brašna 1 češanj belog luka 1 … Read More
  • Pečene kobasice u tijestu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Recept za pripremu pečenih kobasica u testu Za 4 osobe potrebno je: 500 g oljuštenih kobasica mast za prženje 1 šolja prosejanog brašna 1/2 kašičic… Read More
  • Pašteta sa maslacem i pavlakom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Recept za pripremu paštete sa maslacem i pavlakom Sastojci: 2 šolje prosijanog brašna 1/8 kašicice soli 1 kašicica praška za pecivo 3 kašike masla… Read More

0 komentari :

Objavi komentar