7. studenoga 2014.

Brocheetes saumon/ francuski ražnjići od lososa


Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  • Riba:

  •  700g lososa
  •  1žličica soli/više mnaje po ukusu

  •  1/4žličice slatke ili ljute mljevene paprike
  •  1žlica suhog origana
  •  1limun tanko narezan
  •  2žlice maslinovog ulja
  • Umak:

  •  1/2žlica soka od limuna
  •  2 žlica kapara /salamure
  •  1žlica pilećeg temeljca
  •  1žličica korice od limuna
  •  40g hladnog maslaca
  •  1žlica nasjeckanog peršina



Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno
  1.    
    Zagrijte roštilj ili roštilj tavu na srednju vatru.
    U zdjelici pomijesajte origano ,sol i mljevenu papriku.
    Ocistite lososa od kosti i koze narezite ga na kockice ,pazite da kockice budu priblizno iste velicine da se uspiju ravnomjerno ispeci.
    Premazite kockice maslinovim ulje pa ih pospite pripremljenim zacinima.
    Nabodite kockice lososa na raznjice izmedu svake kockice stavite tanku feticu limuna.
    Losos pecite na rostilju 5-8 min.ovisno kako volite ,pazite samo da ga ne prepecete.
  2.    
    Za to vrijeme napravite umak od kapara:
    Zagrijte malu tavu.U nju stavite kapare(ako mislite da su jsko slane operite ih),temeljac,sok i koricu limuna.Pustite da se zagrije ,povremeno mijesajte.
    Dodajte u zagrijani umak hladan maslac ,maknite s vatre pa pustite da se otopi lagano mijesajuci da dobijete umak,dodajte nasjeckani persin.
    Prelijte umak po pecenom lososu.

Posluživanje

Servirajte toplo ili hladno uz kuhano povrce ,krumpir salatu ili zelenu salatu i fine narezane bagette.

Još slika

Related Posts:

  • Ustipci Sastojci: 400 gr. crnog brasna 300 gr. bijelog brasna malo ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kvasac 1 prasak za pecivo mlaka voda ulje za przenje Priprema: Pomjesajte oba brasna. Dodajte … Read More
  • Sendvic-Hamburger Sastojci: mljeveno meso so,biber vegeta malo ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 glavice luka paradajz zelena salata majoneza lepinja Priprema: Luk proprzite. Dodajte mljeveno meso i zaci… Read More
  • Lazanje Sastojci: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 12 lazanja 600 gr. mljevenog mesa 200 gr. rendane mozzarele 200 gr. krem sira malo persuna 2 jaja 400 gr. paradajz sosa ili ajvar 300 ml. vode zacina po… Read More
  • Kremasto i fino Sastojci: 1 krem sir (oko 200 gr: 4-5 kasika secera u prahu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 instant pudinga od cokolade 400 ml. hladnog mlijeka 200 ml. tecnog zlaga petit keks ili neki sa filo… Read More
  • Coko-Coko torta Kora: 3 jaja 6 kasika secera 1/2 praska za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 kasike kaka soljica ulja soljica vode 6 kasika brasna Jaja i secer dobro izmiksati pa dodati i ostale sastoj… Read More

0 komentari :

Objavi komentar