Sastojci
- 6 jaja
- 8 kašika vode
- 300 gr šećera
- 4 kašike ulja
- 300 gr brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- FIL
- 3 narandže
- 5 kašika pekmeza od breskve
- GLAZURA
- čokolade za kuvanje
- malo ulja
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Mutiti šećer i jaja mixerom. Dodati ulje, vodu, prašak za pecivo i brašno. Uliti u podmazanu tepsiju i peći 25 minuta.
-
U dublju posudu izribati koru od tri narandže i ocediti sok. Dodati pekmez.
-
Ohlađenu koru preseći na pola i gornju polovinu izmrviti u posudu sa narandžom i pekmezom. Dobro sjediniti. Ako vam se smesa čini suva dodajte još pekmeza.
-
Fil namazati na koru i preliti čokoladnom glazurom.
0 komentari :
Objavi komentar