Ipak, uvriježeno je mišljenje da za njegovu pripremu treba
mnogo vremena i truda, ali s receptom kojega vam donosimo to više ne
mora biti tako.

Odlično prija uz roštilj, razna jela od mesa, suhomesnate proizvode, a može proći i kao samostalna namirnica namazana na komad ukusnoga kruha. Pogađate, riječ je o mnogima omiljenom ajvaru! No, ajvar spremljen u vlastitim domaćinstvima ne može nadmašiti niti jedan kupljen u trgovinama. Ipak, uvriježeno je mišljenje da za njegovu pripremu treba mnogo vremena i truda, ali s receptom kojega vam donosimo to više ne mora biti tako.
Potrebno vam je:
Kada vaša smjesa počne nalikovati ajvaru, odnosno kada je proces prženja gotov vrelo nalijevajte u staklenke. Čvrsto ih zatvorite, a poklopce im okrenite prema dolje, savjetuju na coolinarici.
Odlično prija uz roštilj, razna jela od mesa, suhomesnate proizvode, a može proći i kao samostalna namirnica namazana na komad ukusnoga kruha. Pogađate, riječ je o mnogima omiljenom ajvaru! No, ajvar spremljen u vlastitim domaćinstvima ne može nadmašiti niti jedan kupljen u trgovinama. Ipak, uvriježeno je mišljenje da za njegovu pripremu treba mnogo vremena i truda, ali s receptom kojega vam donosimo to više ne mora biti tako.
Potrebno vam je:
- tri kilograma dona domaćih crvenih paprika
- dva malo veća patidžana
- bijeli luk
- papar u zrnu
- ulje, sol, šećer i ocat
Kada vaša smjesa počne nalikovati ajvaru, odnosno kada je proces prženja gotov vrelo nalijevajte u staklenke. Čvrsto ih zatvorite, a poklopce im okrenite prema dolje, savjetuju na coolinarici.
0 komentari :
Objavi komentar