8. studenoga 2014.

Đulbastija










Potrebno:
• 750 g junećeg ramsteka
• 4 glavice crnog luka
• ulje, so, biber

Priprema:
Ramstek isijecite na šnicle, pa svaku šniclu posolite, pobiberite i pomiješajte sa lukom isječenim na rebarca. Sve prelijte uljem, još jednom izmiješajte i stavite u frižider da meso nekoliko sati stoji u marinadi. Prije pečenja đulbastiju očistite od luka i pecite na žaru ili kuhinjskom grilu, a marinadu i luk sačuvajte. Pečene đulbastije stavite na tanjir i pospite lukom i marinadom.  

Related Posts:

  • Hrskavi kolač s bademima Klikni za uvećanje Sastojci Za testo: 500 g brašnakockica kvasca90 g šećera200 ml mlakog mleka100 g mekanog maslacamalo solirendana kora neprskanog limunajaje  … Read More
  • Ne bacajte koru od lubenice - ima izuzetna lekovita svojstva (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); bacajte_koru_od_lubenice.jpg" style="border: 0px; margin: 0px; padding: 0px;" / I dok uživamo u slasnoj lubenici, najčešće se zaus… Read More
  • Brzo i lako: 3 napitka za ekspresno rashlađivanje Napitak od jogurta i vode Spoj vode i jogurta poznat pod imenom lassi tradicionalno je piće Indije, zahvaljujući probiotičkim bakterijama dobar je za probavu a uz nekoliko sočnih komadića voća po… Read More
  • Rolana baklava Sastojci i priprema: U stvari ja neznam kako joj je pravi naziv, znam da je prave u Turskoj (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pa neka bude ovako Rolana baklava… Sast… Read More
  • Kolač od borovnica Sastojci za tijesto: 250 g oštrog brašna 120 g maslaca 120 g šećera u prahu 1 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); vanilija šećer 1 kašičica praška za pecivo 2 jaja … Read More

0 komentari :

Objavi komentar