8. studenoga 2014.

Švajcarska pita od jabuka



Potrebno:

Tijesto:
250 g brašna
125 g putera
80 ml hladne vode
prstohvat soli

Fil:
250 ml vrhnja za kuhanje
60 g šećera
3 jaja
1 vanilin šećer
½ limuna
1 kašičica cimeta
4 jabuke

Priprema:
Prstima utrljajte puter u brašno. Dodajte so i vodu i formirajte tijesto. Zamotajte ga i ostavite u frižideru da odstoji pola sata. Jaja umutite sa vrhnjem, šećerom, cimetom i vanilin-šećerom. Jabuke ogulite, prepolovite pa izrežite na kriške. Tijesto razvucite i složite u kalup pa poredajte jabuke. Prelijte fil preko jabuka i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 35 minuta.


Related Posts:

  • Pita krompiruša Sastojci 1 kg krompira1 dl ulja500 g tankih korabiber3 dl vode1 glavica crnog lukazačin od sušenog povrća… Read More
  • Slana torta Sastojci Za žutu koru:100 g putera4 jaja100 g brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(… Read More
  • Evo zbog čega je dobro da češće jedete semenke bundeve Semenke bundeve predstavljaju bogat izvor magnezijuma, kalcijuma, kalijuma, gvožđa, cinka i vitamina K. Otkrivamo vam njihove zdravstvene prednosti. Protiv raka Istraživanje koje s… Read More
  • Kiflice sa sirom Sastojci 700 g mekog brašna3 šoljice ulja2 jajeta belance1 dl mleka300 g srednje masnog srpskog sirakocki… Read More
  • Santa Monika torta Čokolada nikada nije bila samo obična poslastica. Psiholozi tvrde da se od nje zaista može postati zavisan pa je vrlo teško ostati na preporučenim količinama poslastica. … Read More

0 komentari :

Objavi komentar