2. studenoga 2014.

Štrudla sa malinama u pudingu




Sastojci: Količina:
- brasno OKO 1 KG
- jaja 5
- margarin 1
- secer CASA
- MLEKO I VODA PO POTREBI
- kvasac KOCKICA
- maline 1/2 KG
- voda 1/2 LITRE
- puding od vanile 3 KOM
- secer 300 GRAMA
- zumance,margarin Ii secer u pr za premaz
- secer u prahu za posipanje 50-100g

Uputstvo za pripremu:

PROSEJATI BRASNO. JAJA, SECER I MARGARIN PENASTO UMUTITI I DODATI U BRASNO. KVASAC OTOPITI U 1 DL MLEKA DA NADOJE. KAD KVASAC NADODJE IZRUCITI I NJEGA U BRASNO. POCETI SA MESENJEM UZ POSTEPENO DODAVANJE MESAVINE VODE I MLEKA DOK SE NE DOBIJE GLATKO TESTO. KAD STE UMESITI TESTO PODELITI NA 4 DELA, PREMESITI U JUFKICE I OSTAVITI DA NADODJU. nnnFIL: MALINE UBACITI U VODU I ZASLADITI. STAVITI DA SE KUVA I KAD PROVRI DODATI PRETHODNO RAZMUCEN PUDING SA MALO VODE I MESATI DOK SE NE ZGUSNE. nnnRAZVITI TESTO STO TANJE I PREMAZATI FILOM OD MALINA. KRAJEVE UVITI KA UNUTRA I SAVITI STRUDLU. URADITI ISTO I SA PREOSTALE 3 JUFKE. POREDJATI U PODMAZAN PLEH(ILI NA PEK PAPIR NAJBOLJE)I PREMAZATI MESAVINOM (1 ZUMANCE, 2 KASIKE MARGARINA I 5 KASIKA SECERA U PRAHU)I PECI DOK NE PORUMENI SA SVIH STRANA. OKO 45 MIN

0 komentari :

Objavi komentar