20. studenoga 2014.

Štrudel od smokava i jabuka



Sastojci

Broj osoba:
6 – 8 osoba
  •  1 pakovanje Zamrznutog lisnatog tijesta Podravka
  •  20 dag suhih smokava
  •  2 kisele jabuke
  •  4 dag suhih grožđica
  •  4 dag pinjola
  •  nekoliko piškota
  •  par žlica šećera
  •   naribana limunova korica
  •  1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
  •   cimet
  •  1 jaje
  •  malo maraskina


Priprema

Vrijeme pripreme:
100 min
  1. Suhe smokve narežite na kockice i zajedno sa grožđicama namočite u maraskino.
  2. Jabuke ogulite i grubo naribajte. Piškote zdrobite.
  3. U zdjeli promiješajte smokve, jabuke, piškote, pinjole, šećer, limunovu koricu, cimet, vanilin šećer.
  4. Lisnato tijesto razvucite valjkom u dvije široke trake dužine 40 i širine 20 cm. Jednu traku stavite na lim za pečenje i na nju posložite nadjev, pokrijte drugom trakom. Pritisnite rubove tijesta viljuškom da dobijete dekorativan efekat.
  5. Površinu kolača zarežite na par mjesta (otprilike svakih 2 cm) i uz pomoć četke premažite cijelu štrudlu žumanjkom.
  6. Štrudlu pecite u pećnici 30-35 minuta na 200°C.
  7. Par minuta prije nego je štrudla gotova posipajte je sa malo šećera u prahu.

Posluživanje

Štrudlu poslužite mlaku.

Savjet

Jabuke možete narezati na kockice. Jabuke poškropite limunovim sokom da ne potamne.

0 komentari :

Objavi komentar