20. studenoga 2014.

Štrudel od smokava i jabuka



Sastojci

Broj osoba:
6 – 8 osoba
  •  1 pakovanje Zamrznutog lisnatog tijesta Podravka
  •  20 dag suhih smokava
  •  2 kisele jabuke
  •  4 dag suhih grožđica
  •  4 dag pinjola
  •  nekoliko piškota
  •  par žlica šećera
  •   naribana limunova korica
  •  1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
  •   cimet
  •  1 jaje
  •  malo maraskina


Priprema

Vrijeme pripreme:
100 min
  1. Suhe smokve narežite na kockice i zajedno sa grožđicama namočite u maraskino.
  2. Jabuke ogulite i grubo naribajte. Piškote zdrobite.
  3. U zdjeli promiješajte smokve, jabuke, piškote, pinjole, šećer, limunovu koricu, cimet, vanilin šećer.
  4. Lisnato tijesto razvucite valjkom u dvije široke trake dužine 40 i širine 20 cm. Jednu traku stavite na lim za pečenje i na nju posložite nadjev, pokrijte drugom trakom. Pritisnite rubove tijesta viljuškom da dobijete dekorativan efekat.
  5. Površinu kolača zarežite na par mjesta (otprilike svakih 2 cm) i uz pomoć četke premažite cijelu štrudlu žumanjkom.
  6. Štrudlu pecite u pećnici 30-35 minuta na 200°C.
  7. Par minuta prije nego je štrudla gotova posipajte je sa malo šećera u prahu.

Posluživanje

Štrudlu poslužite mlaku.

Savjet

Jabuke možete narezati na kockice. Jabuke poškropite limunovim sokom da ne potamne.

Related Posts:

  • Zapecene makarone sa feta sirom Sastojci: 400 g makarona 2 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); jaja 250 g feta sira 1 kasika soli 1 kasika ulja Priprema: Skuvati makarone uobicajeno u slanoj vodi.Kada su skoro skuvane ne cediti vodu… Read More
  • Bagels Sastojci: 2 ipo solje tople vode (solje od (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 ml) 2 kasike suhog kvasca mala kasikica secera 100 ml. meda 100 ml. maslinovog ulja… Read More
  • Kukuruzna pizza Sastojci: 200 ml mlakog mleka parce (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kvasca 1 jaje 1 soljica ulja kasicica soli kasicica scera 2 solje jogurtske kukuruznog brasn… Read More
  • Bomba kocke Biskvit: 10 dkg lješnjaka 3 bjelanjaka 3 velike žlice šećera 3 velike  žlice brašna Bjelanjke dobro umutiti, dodati secer, nastaviti mutiti. Na kraju lagano umjesati … Read More
  • Piadina Romagnola Sastojci za tijesto: 500 gr brasna 180 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); tople vode 1 kašičica sode bikarbone 1 kašičica soli 70 g putera Nadjev: proizvoljn… Read More

0 komentari :

Objavi komentar