Sastojci
- Broj osoba:
- 1 pakovanje Zamrznutog lisnatog tijesta Podravka
- 20 dag suhih smokava
- 2 kisele jabuke
- 4 dag suhih grožđica
- 4 dag pinjola
- nekoliko piškota
- par žlica šećera
- naribana limunova korica
- 1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
- cimet
- 1 jaje
- malo maraskina
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
Suhe smokve narežite na kockice i zajedno sa grožđicama namočite u maraskino.
-
Jabuke ogulite i grubo naribajte. Piškote zdrobite.
-
U zdjeli promiješajte smokve, jabuke, piškote, pinjole, šećer, limunovu koricu, cimet, vanilin šećer.
-
Lisnato tijesto razvucite valjkom u dvije široke trake dužine 40 i širine 20 cm. Jednu traku stavite na lim za pečenje i na nju posložite nadjev, pokrijte drugom trakom. Pritisnite rubove tijesta viljuškom da dobijete dekorativan efekat.
-
Površinu kolača zarežite na par mjesta (otprilike svakih 2 cm) i uz pomoć četke premažite cijelu štrudlu žumanjkom.
-
Štrudlu pecite u pećnici 30-35 minuta na 200°C.
-
Par minuta prije nego je štrudla gotova posipajte je sa malo šećera u prahu.
0 komentari :
Objavi komentar