20. studenoga 2014.

Meksička juha s tortiljama

i
Meksička juha s tortiljama Sastojci
Broj osoba:
6 osoba
  •  1 žlica ulja
  •  2 ljute papričice
  •  ½ glavice luka
  •  1/2 žličice Češnjaka granule Podravka By Podravka

  •  300 ml Passate Podravka By Podravka
  •  1300 ml vode
  •  2 Kokošje kocke Podravka By Podravka
  •  1 žlica narezane svježe metvice
  • Za posluživanje:

  •  4 tortilje
  •  1 avokado
  •  120 g suhe kobasice
  •  40 g naribanog sira
  •  3 žlice kiselog vrhnja

Priprema

Vrijeme pripreme:
25 min
Težina:
Jednostavno


  1. Na zagrijanom ulju kratko popecite narezane ljute papričice, luk i protisnuti češnjak.
  2. Prelijte passatom, vodom i zagrijte do vrenja.
  3. Dodajte kokošje kocke i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Na kraju dodajte metvicu.
  4. U međuvremenu popecite tortilje i narežite ih na trakice.
  5. Avokado ogulite, izvadite mu košticu i narežite ga na trakice. Kobasice narežite na kolutiće.

Posluživanje

Vruću juhu poslužite s tortiljama narezanim na trakice, naribanim sirom, avokadom, kobasicama i vrhnjem.

Savjet

Ljutinu juhe dozirajte količinom papričica po vlastitom ukusu.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar