20. studenoga 2014.

Kako uspješno ispeći lava muffine




Intrigantno neodoljiv ekstra čokoladni muffin čija je sredina ispunjena finom tekućom čokoladnom kremom pokazao se kao pravi izazov za pripremu. Mnogima ne uspijeva dobiti dovoljno tekuću sredinu, ono što je bit ovog lava kolača. Da biste dobili taj efekt rijeke čokolade, potrebno je obratiti pozornost na nekoliko detalja. No unatoč tome priprema je brza i jednostavna, za samo desetak minuta, a muffini se moraju poslužiti dok su još topli.
Lava muffins
U pomoć vam priskače Dolcelina mješavina Lava Muffins. S pripremom krenite tako da mješavinu za kolač uspete u posudu i dodate jaje i vodu.
 Lava muffins
Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (1 minutu) dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto žlicom rasporedite u kalupe za muffinse (8 kalupa).
Lava muffins
Muffine pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 7 - 10 minuta ovisno kako mekanu sredinu kolača želite. Ne pecite duže od 10 minuta!
Lava muffins
Pečene Lava Muffinse poslužite ODMAH dok je sredina još tekuća.


Za najbolji efekt kojim ćete očarati svoje goste Dolcela Lava Muffinse važno je pripremati neposredno prije posluživanja. Možete ih izmiksati, staviti u kalupe i držati u hladnjaku te staviti peći netom prije nego što moraju izaći na stol.
Odvažite se i impresionirajte svojom izvedbom!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar