Za tijesto:
- 2 jaja
- 60 g šećera
- 2 žlice mlijeka
- 40 g maslaca
- 1 Rum šećer Dolcela By Podravka
- 1 žlica Oštrog brašna Podravka (15 g) By Podravka
- 1 žlica kakaa u prahu Dolcela (10 g) By Podravka
- 50 g mljevenih badema
Za kremu:
- 150 g čokolade
- 500 ml vode
- 1 Krema za kremšnite Dolcela By Podravka
Za dekoraciju::
- 200 ml vode
- 2 Šlag pjene Dolcela By Podravka
- kakao ili čokolada za ukrašavanje
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Žumanjke i pola količine šećera pjenasto izmiješajte.
-
Dodajte mlijeko, otopljeni maslac, rum šećer i brašno pomiješano s kakaom i mljevenim bademima.
-
Na kraju lagano umiješajte bjelanjke koje ste prethodno s ostatkom šećera istukli u čvrsti snijeg. -
Smjesu izlijte u lim za pečenje (30 x 18 cm) koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C.
-
Čokoladu otopite na pari.
-
U 500 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite.
-
Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati pet minuta.
-
Kad ste dobili gustu kremu, postupno u nju ulijevajte otopljenu čokoladu.
-
Pripremljenu kremu odmah nanesite na ohlađeni biskvit.
-
U 200 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećica šlag pjene i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom dok smjesa ne postane čvrsta.
-
Šlag nanesite preko kreme i sve dobro ohladite.
-
Narezani kolač pospite kakaom ili ukrasite čokoladnim pločicama/ostrušcima.
0 komentari :
Objavi komentar