16. studenoga 2014.

Stracciatellina


Sastojci



  • Za biskvit:

  •  3 jaja
  •  60 g šećera
  •  60 g Pšeničnog oštrog brašna tipa 400 Podravka By Podravka
  •  ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela By Podravka
  •  20 g kakaa
  • Za kremu:

  •  2 vrećice Želatine Dolcela By Podravka
  •  10 žlica vode
  •  500 ml vrhnja za šlag
  •  2 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
  •  2 Šlagfixa Dolcela By Podravka
  •  500 ml jogurta (običnog, od vanilije ili od stracciatelle)
  •  200 g grubo naribane tamne čokolade (ili 100 g za jogurt od stracciatelle)
  • Za glazuru:

  •  1 žlica maslaca
  •  2 žlice vode
  •  2 žlice kakaa

  •  70 g šećera u prahu

Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min
Težina:
Složeno
  1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno s praškom za pecivo i kakao te sve dobro promiješajte.
  2. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg pa ga kuhačom lagano umiješajte u smjesu od jaja i izlijte u kalup za torte (ø24 cm). Pecite oko 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C.
  3. Biskvit ostavite da se potpuno ohladi, maknite dno kalupa za torte, a obruč stavite na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu.
  4. Za kremu natopite želatinu s 10 žlica vode. Ostavite da nabubri i za to vrijeme istucite vrhnje s vanilin šećerom i šlagfixom.
  5. Želatinu otopite na laganoj vatri i umiješajte je u jogurt.
  6. Ako imate jogurt od stracciatelle, umiješajte samo 100 grama grubo ribane čokolade, a ako imate onaj od vanilije ili obični jogurt, umiješajte 200 g grubo ribane ili narezane čokolade i sve lagano promiješajte.
  7. Smjesu izlijte na biskvit oko kojeg ste stavili obruč i ostavite da se stisne preko noći u kalupu, a može i 4 do 5 sati u hladnjaku.
  8. Za glazuru zagrijte maslac s 2 žlice vode. Kad zakipi, maknite s vatre i dodajte kakao i šećer pa miješajte dok glazura ne postane glatka.
  9. Ostavite da se glazura ohladi i prelijte ju po torti.

Posluživanje

Tortu ukrasite po želji, dobro ohladite i poslužite.

Savjet

Umjesto glazure, tortu možete samo posuti sitno naribanom čokoladom po cijeloj površini. Također možete staviti i oboje.

Napomena

Moji originali:
Kriška Stracciatelline i cijela torta.

1. Izvedba by kajast i druga slika.
2. Stracciatellina by mimaxy i druga slika.

Još slika

Related Posts:

  • Bailey’s tiramisu Vrhunska slastica koju nije teško zamutiti i potom - slistiti bez osjećaja krivnje Za otprilike 4 čaše: 10 dag piškota 10 dag digestive keksa 15 dag bijele čokolade 3 žumanjka 3 žlice šećera 3 dl vrhnja za šl… Read More
  • Semifreddo sa bijelom čokoladom i nutellom Sastojci 5 žumanaca 8 kašika šećera 200 gr. bijele čokolade 5 dcl slatke pavlake 2 kašike nutelle (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Priprema Žumanca pjenasto umutiti sa šećerom, da pobjele,… Read More
  • Namirnice za pomlađivanje kože S godinama se probava usporava, a sposobnost tijela da sagori kalorije smanjuje se. Zbog toga obroci s godinama trebaju postati laganiji, a namirnice što bogatije antioksidansima... Među namirnicama najbogatijima a… Read More
  • Mala šarlota od malina Neodoljiv recept, nećete se moći odlučiti je li ljepši ili ukusniji (za torticu promjera otprilike 10 cm) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 7-9 piškota (ovisno o promjeru kalupa) list želat… Read More
  • Mini tiramisu bez šećera Isprobajte veganski recept za tiramisu, s kavom od žitarica, zaslađen stevijom i svježim voćem... 100 g keksa sa žitaricama 2 dl rižina mlijeka žlica kave od žitarica 2 slatke jabuke šalica kuhanog slatkog prosa 2 … Read More

0 komentari :

Objavi komentar