17. studenoga 2014.

Sočni kolač od bundeve


Sočni kolač od bundeve

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  •  18 dag šećera
  •  4 jaja
  •   korica i sok pola limuna


  •  1 m.ž cimeta
  •   prstohvat soli
  •  25 dag ribane bundeve
  •  15 dag mljevenih prženih lješnjaka
  •  1 m.ž praška za pecivo
  •  10 dag brašna
  • premaz;

  •  20 dag marmelade od bundeve
  •  5 dag mljevenih lješnjaka

Priprema

Vrijeme pripreme:
70 min
Težina:
Jednostavno


  1.   Sočni kolač od bundeve
    Pećnicu upalite na 190-200 stupnjeva.Bundevu očistite ,ogulite i naribajte.Šećer pomiješajte sa cijelim jajima.Tada redom dodajte sve ostale sastojke-cimet,sol,mljevene lješnjake,brašno,prašak za pecivo i na kraju naribanu bundevu.
  2.   Sočni kolač od bundeve 
    Smjesu izlijte u manji ili srednji duboki pleh.Kolač pecite oko 1 sat(ili manje-provjerite čačkalicom).Još topli kolač premažite s zagrijanom marmeladom od bundeve.Kad se kolač ohladi posipajte ga sa oko 5 dag mljevenih lješnjaka.
  3.   Sočni kolač od bundeve  
    Ako nemate marmeladu možete napraviti i slijedeću glazuru.Na vodenoj pari otopiti 15 dag šećera u prahu s 2 male žlice limunovog soka.Kad se otopi dodaj 1 malu žličicu maslaca.Tim preljevom zaliti još vrući kolač.

0 komentari :

Objavi komentar