Sastojci
- Broj osoba:
- 18 dag šećera
- 4 jaja
- korica i sok pola limuna
-
1 m.ž cimeta - prstohvat soli
- 25 dag ribane bundeve
- 15 dag mljevenih prženih lješnjaka
- 1 m.ž praška za pecivo
- 10 dag brašna
premaz;
- 20 dag marmelade od bundeve
- 5 dag mljevenih lješnjaka
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Pećnicu upalite na 190-200 stupnjeva.Bundevu očistite ,ogulite i naribajte.Šećer pomiješajte sa cijelim jajima.Tada redom dodajte sve ostale sastojke-cimet,sol,mljevene lješnjake,brašno,prašak za pecivo i na kraju naribanu bundevu.
-
Smjesu izlijte u manji ili srednji duboki pleh.Kolač pecite oko 1 sat(ili manje-provjerite čačkalicom).Još topli kolač premažite s zagrijanom marmeladom od bundeve.Kad se kolač ohladi posipajte ga sa oko 5 dag mljevenih lješnjaka.
-
Ako nemate marmeladu možete napraviti i slijedeću glazuru.Na vodenoj pari otopiti 15 dag šećera u prahu s 2 male žlice limunovog soka.Kad se otopi dodaj 1 malu žličicu maslaca.Tim preljevom zaliti još vrući kolač.
0 komentari :
Objavi komentar