Sastojci
- Broj osoba:
Nadjev
- 30dkg mljevenog mesa
- 1 veća zelena paprika
- 2 manje mrkve
- žličica soli
- žličica vegete
- pola veće glavice crvenog luka
- 3 velike žlice ulja
- 1 jaje
- malo mlijeka
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Ispeći palačinke, kako ih inače radite. U ovom slučaju ja sam ih radila s integralnim i s bijelim brašnom.
-
Na ulju prepržiti luk i dodati meso, te dok se to dinsta oprati i narezati papriku na veće kockice, a mrkvu oprati i naribati.
Kad je meso pri kraju dodati papriku i mrkvu, vegetu i sol i pustiti da se lagano dinsta još nekih 5-10 minuta. -
Nakon toga tim nadjevom puniti palačinke – presavinuti sa svake strane tako da dobijete jastučiće, umočiti u smjesu od jajeta i mlijeka i odmah staviti na vruću tavicu da se zapeče, tako da se jastučići ne bi raspali.
-
Poslužiti uz kisele krastavce ili tartar umak.
0 komentari :
Objavi komentar