16. studenoga 2014.

Čokoladne puslice




Sastojci

  •  200-300g malo cokolade za kuhanje ili tamne cokolade s vecim postotkom kakaa s pola mlijecne cokolade
  •  300ml slatkog tucenog vrhnja,ljesnjak,cokoladne zitarice
  •  2-3 zlicice ruma il amareta

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Slatko tuceno vrhnje stavimo na vatru da se zagrije,nakon sto se zagrijalo u njega stavljamo 2-3 zlicice ruma ( ili amareta ) kolicina ruma ovisna je o zelji. U to stavimo cokoladu za kuhanje i mlijecnu cokoladu,ja sam stavila pola cokolade za kuhanje pola cokolade milka sve to mijesamo do se cokolada ne istopi,nakon toga skinemo s vatre i ostavimo da se hladi nekih 30 min . Kad je cokolada mlaka u nju stavljamo izmrvljene cokoladne kuglice od zitarica i stavimo ju u spricu i radimo oblik koji zelimo,isto to ponavljamo samo sto u drugu smjesu stavimo mljevene petit kekse nakon toga stavimo u frizider na hladenje  hladenje. Kada se ohladi odlicno je jer kad se jede hruska.


  2. Ostatak cokolade sta nam je ostao ja sam iskoritila tako sto sam ju izlila pola u male kalupice stavila ljesnjak i opet cokoladom prelila,stavlila na hladenje.. Uglavnom vi mozete iskoristiti kako zelite jer je to ipak igra maste i cokolade :)

Posluživanje

Hladno uz jutarnju kavicu :)

0 komentari :

Objavi komentar