25. studenoga 2014.

Slane štapiće


Sastojci

  •  500-600g brasna
  •  250ml mleka toplog
  •  1 svezi kvasac
  •  1kasicica secera
  •  1kasicica soli
  •  100ml ulja
  •  1 jaje
  •  200g sira za fil
  •  1 jaje za premazivanje
  •   laneno seme za posipanje
  •  oko 200g margarina - stavljamo pre pecenja


Priprema

  1. Umeseno testo od navedenih namirnica ostavimo ostavimo desetak minuta da odmori. Testo podelimo na 4 dela. Jedan deo sucemo u pravougaonu koru i na pocetku kore stavimo izmrvljeni sir - kao na slici.
  2.    
    Pocetak kore gde smo stavili sir uvijemo dvaput da dobijemo rolatic i nozem ga otsecemo.
  3.  
    Tako uvijamo rolatice dok ne zavrsi kora. Isto uradimo sa ostala 3 dela.
  4.    
    Uvijene rolatice ja sam sekla samo na pola posto sam sukala dugacku a manje siru koru. Vi se prilagodite prema vasoj sukanoj kori pa tako i secite rolatice.
  5.    
    Slane stapice poregala sam u namascenoj tavi. Odozgo sam stapice zasekla makazom 4-5 puta i premazala umucenim jajetom.
  6.    
    Stapice posipamo lenenim semenom i ostavimo da nadogu.
  7.    
    Pre pecenja u pleh megu stapicima stavimo parcice margarina. Oko 50-60g za jedan pleh. Pecemo na 200 stepeni dok ne zarumene.

Još slika

0 komentari :

Objavi komentar