25. studenoga 2014.

Čokoladni mousse




Sastojci

1 jaje

1-2 žličice čistog kakao praha

1-2 žličice meda

jako, jako malo vanilinog šećera (tek nekoliko zrnaca)

Priprema
Vrijeme pripreme:
10 min
 

Težina:
Jednostavno



Za početak je potrebno odvojiti žumanjak od bjelanjka. Bjelanjak stavite u posudu za miksanje (može i najobičniji tanjur), a žumanjak u šalicu.
Žumanjku pažlivo dodajte kakao, med i vanilin šećer. Dobro promiješajte.

Zatim, izmiksajte bjelanjak dok ne postane potpuno čvrst.

Smjesi u šalici dodajte bjelanjak i sve dobro promiješajte.

Šalicu stavite u mikrovalnu i zagrijte 1 min na 400 Watts.

Pažlivo promatrajte šalicu. Smjesa će se lagano dići. Ako prijeđe rub šalice prije 1min, onda ranije ugasite mikrovalnu pećnicu.

Posluživanje

Budući da je poznato kako je jaje dobar izvor željeza, preporučam ovaj ukusni desert svima onima koji imaju problema sa slabokrvnošću. Savjetujem da uzmete i vitamin C uz mousse kako bi se željezo iz jaja bolje apsorbiralo. Dobar tek vam želim :))

0 komentari :

Objavi komentar