13. studenoga 2014.

Rolada " prugi "


Sastojci

  •  5 kom jaja
  •  12 dag šećera

  •  1 vanilin šećer
  •  15 dag brašna
  •  1/2 praška za pecivo
  •  4 žlice mlake vode
  •  2 žlice kakaa
  •  1/2 l mlijeka
  •  1 krema za kolače od vanilije Dolcela
  •   maslac ili margarin za mazanje lima

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i vodu dugo tući mikserom dok ne nastane svijetla gusta krema. Dodati brašno s praškom za pecivo i kratko promiksati. Na kraju dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka, lagano ga umiješati.
  2. Polovicu smjese odvojiti u drugu posudu, dodati kakao i promiješati.


    Pećnicu zagrijati na 180 st.C.
  3.    
    Lim premazati maslacem, staviti papir za pečenje i opet premazati maslacem. Svijetlu i tamnu smjesu naizmjence dijagonalno stavljati u lim pomoću slastičarskih vrećica. Peći oko 15 min.
  4. Kad je pečeno, još toplo smotati u roladu, pažljivo odvajajući papir za pečenje da biskvit ne popuca i omotati roladu vlažnom krpom. Neka se tako zamotano hladi.
  5. Prema uputi na pakiranju napraviti vanilin kremu. Roladu razmotati, namazati kremom i opet zamotati. Držati u hladnjaku i poslužiti ohlađeno.

Još slika

Related Posts:

  • Poljupci s medom 250 g lješnika 200 g šećera 2 bjelanceta 25 g kakao praha 25 g meda 70 g čokolade za kuhanje 70 ml slatke pavlake sol Priprema Izblendirajte lješnike sa šećerom. Prebacite smjesu u sud, dodajte med i prosijani ka… Read More
  • Rolat sa plazmom i nutelom Za pun ukus keksa i čokolade... Potrebni sastojci: 300g mljevenog plazma keksa 200g putera kašika šećera u prahu šolja kako praha 200g nutele Priprema: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).pus… Read More
  • Čokoladni ekleri Poslastice napravljene od kuhanog tijesta su veoma delikatne i rijetko se odlučujemo da ih pravimo sami. Ali, ako ste dovoljno hrabri da pokušate, evo sjajnog recepta za čokoladne eklere. Hrskavo tijesto punjeno mirisn… Read More
  • 7 nezdravih namirnica koje izazivaju rak Budimo iskreni: veliki je izazov uvijek se hraniti zdravo. Nekad smo primorani da, zbog obaveza i brzog načina života, konzumiramo poluprerađene proizvode ili brzu hranu. Ali, da li znate razliku između namirnica sa malo do… Read More
  • Ice coffee Ljeto nam je stiglo, a s tim i topliji dani. Kafe(Ljupcima) možda je i vrijeme da smanje dozu redovne količine kafe, jer vjerujemo da uz "plus 35" organizmu neće prijati kao na nižim temperaturama. Stoga, mogli biste umjes… Read More

0 komentari :

Objavi komentar