Sastojci
- 5 kom jaja
-
12 dag
šećera
- 1 vanilin šećer
- 15 dag brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 4 žlice mlake vode
- 2 žlice kakaa
- 1/2 l mlijeka
- 1 krema za kolače od vanilije Dolcela
- maslac ili margarin za mazanje lima
Priprema
- Težina:
-
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i vodu dugo tući mikserom dok ne nastane svijetla gusta krema. Dodati brašno s praškom za pecivo i kratko promiksati. Na kraju dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka, lagano ga umiješati.
-
Polovicu smjese odvojiti u drugu posudu, dodati kakao i promiješati.
Pećnicu zagrijati na 180 st.C.
-
Lim premazati maslacem, staviti papir za pečenje i opet premazati maslacem. Svijetlu i tamnu smjesu naizmjence dijagonalno stavljati u lim pomoću slastičarskih vrećica. Peći oko 15 min.
-
Kad je pečeno, još toplo smotati u roladu, pažljivo odvajajući papir za pečenje da biskvit ne popuca i omotati roladu vlažnom krpom. Neka se tako zamotano hladi.
-
Prema uputi na pakiranju napraviti vanilin kremu. Roladu razmotati, namazati kremom i opet zamotati. Držati u hladnjaku i poslužiti ohlađeno.
0 komentari :
Objavi komentar